Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

De toenemende stroom vluchtelingen naar de rijkere landen, uit arme landen of uit landen in oorlog, dreigt problemen op te leveren in de sfeer van kosten, scholing, huisvesting, gezondheidszorg en sociale aanpassingen, waarbij de enkele zeer succesrijke vluchteling nog geen soelaas biedt in budgettaire zin.

Schrijver: Leonie Vloermans, 9 oktober 2014


Geplaatst in de categorie: economie

3.2 met 12 stemmen 197Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Leonie Vloermans
Datum:
10 oktober 2014
Uiteraard staat humanitaire opvang voorop. Economisch profijt is niet de issue bij dit soort drama's. Alleen is het refereren aan succesrijke vluchtelingen voor mij niet direct het argument om redeloze kritiek op lasten en kosten door opvang van vluchtelingen te pareren. Ik sprak overigens niet over 'last'. Maar wel over budgetten.

Ik vermoed, maar ben geen deskundige, dat allerlei factoren meespelen voor een land om te bepalen of er een kritische grens bestaat om grote stromen vluchtelingen te herbergen. Om antwoord te geven op je vraag: nee, ik denk dat budget sec geen factor mag zijn. Wel in relatie tot andere afwegingen, welke per land en regio kunnen verschillen.
Naam:
NN
Datum:
10 oktober 2014
Met de inhoud van deze bewering ben ik het grotendeels wel eens. Een vraag die opkomt echter is in hoeverre je "budgettaire last" moet meewegen in het bepalen van de grootte van de toestroom van het aantal vluchtelingen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)