Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Het is mijn vraag of het zeer zware oogletsel dat een tiental landgenoten gedurende de vuurwerknacht heeft opgelopen op de koop van vuurwerk moet worden toe genomen.

Schrijver: Wim de Wijs, 1 januari 2015


Geplaatst in de categorie: ziekte

4.6 met 7 stemmen 184Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
2 januari 2015
Email:
moi636yahoo.com
Maar ik heb ook geen auto, ik steek ook geen vuurwerk af. Dat van de auto is maar een voorbeeld, ze hebben het nu al over de taal, ons Nederlands. Alles moet weg, kapot en daar gaat het mij om. Er is veel reclame geweest over die brillen en dan lees ik dat niemand van die omstanders er eentje op had. Wat ik wél een verbetering dit jaar vond, is het terugdringen naar zes uur, was voor het eerst dat je op oudejaarsdag vrijwel ongestoord kon fietsen en op straat lopen, ik ben er ook bang voor hoor, dat ontken ik niet. Maar vuurwerk verbieden? Nee. Hufters aanpakken die hier niet mee om kunnen gaan? Ja.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
2 januari 2015
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Ik heb geen auto. Ik heb geen vuurwerk. Kerst en Sint en oliebollen heb ik niks op tegen. Feesten is leuk. Vooral blijven doen. Ik ben gewoon bang voor vuurwerk, en mijn hondje ook. Dan denk je, we gaan schuilen op een strand ergens op een waddeneiland. Mooi niet dus. Juist daar wordt het meest geknald. Je kunt gewoon nergens heen waar die knallen niet zijn op oudejaarsavond. Was er maar ergens een plek waar iedereen heen kon die van die knallen af wil. Wat zou het daar een leuk feest zijn met oud en nieuw. Ik zou gelijk boeken!
Naam:
Monique Methorst
Datum:
2 januari 2015
Email:
moi636yahoo.com
Wie de moeite neemt om even terug naar het nieuws van 1980 te gaan; ook toen waren er slachtoffers, tientallen met oogletsel, dit is dus niet alleen maar van deze tijd. Wat wél enorm is toegenomen, is het aantal verkeersslachtoffers. Van mij mag de auto weg, beter voor het milieu én gezondheid. Wat is dat toch met mensen, steeds maar weer moeten verbieden wat ook maar enigszins aan een beetje feest doet denken? Discussies over vuurwerk, kerstmis, sinterklaas, oliebollen, wat is next? De verjaardag maar afschaffen? 365 dagen per jaar werken? Leven op een dieet van groente? Rondlopen in een verrekt correct uniform?
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
2 januari 2015
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Wat mij betreft mag alle vuurwerk door particulieren verboden worden. Ik heb er in mijn hele leven nog nooit een cent aan uitgegeven en zal dat ook nooit doen. Centraal wat mooi siervuurwerk afsteken door mensen die er verstand van hebben. Weg met alle knallen waar zoveel dieren ieder jaar weer hevig van schrikken. Het begint verdorie al voor de kerstdagen, en er zijn echt honden die de straat niet meer op durven, twee weken lang. En de vele gewonden, het is gewoon niet te geloven, blijkt dat driekwart dus niet eens zelf vuurwerk afstak, maar gewoon stond te kijken. Ik blijf dus altijd binnen, maar zelfs dan ben je nog niet altijd veilig, zie Alkmaar waar vier huizen affikten deze jaarwisseling. De burgemeester van Alkmaar wil nu dat Den Haag eindelijk eens een vuist gaat maken.
Ik behoor tot de vele Nederlanders die het daar roerend mee eens zijn. En nu maar hopen dat steeds meer mensen dat gaan vinden.
Naam:
NN
Datum:
1 januari 2015
Het hele leven is vrij hachelijke onderneming en een voortdurend spelen met vuur. Het “op de koop toenemen” van negatieve gevolgen als consequenties van ons handelen wordt m.i. mede bepaald door de mate waarin het “genot” opweegt tegen de “ellende”. Dit gaat b.v. op bij de gevolgen van drankgebruik, drugsgebruik en slechte eetgewoontes. Er sterven per jaar ongeveer 600 mensen in het verkeer in Nederland. Door vuurwerk komen echter nauwelijks mensen om maar toch lijkt de maatschappelijke impact en verontwaardiging bij vuurwerkincidenten sterker aan te tikken dan bij slachtoffers door het verkeer. Ik denk dat er weinig mensen zullen zijn die beweren dat we maar niet meer moeten autorijden omdat er relatief veel mensen bij omkomen. Het “genot” van het autogebruik weegt blijkbaar op tegen de “ellende” van die 600 dodelijke slachtoffers die we dan maar op de koop toenemen. Zoals vaak...alles is relatief.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)