Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

De brand in het supportershome van Ajax heeft materiële schade maar ook emotionele schade veroorzaakt door het verlies van persoonlijke eigendommen van Ajax-fans.
Hopelijk zal technisch onderzoek uit gaan wijzen dat Feyenoord-mensen helemaal niets met deze brand vlak voor de klassieker van a.s. zondag van doen hebben.

Schrijver: Victor S., 24 januari 2015


Geplaatst in de categorie: sport

3.0 met 4 stemmen 74Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
25 januari 2015
Ik denk dat het voor sommige hooligan-fans van Ajax niet uit maakt of Feyenoord-aanhangers die tent vol overgewaardeerde prullaria in de fik hebben gestoken, hun blinde woede jegens de Feyenoorders is er ook zonder dat wel.
Emotionele schade in combinatie met voetbalfans is een contradictio in terminis, omdat het in hun geval niet om fijngevoelige emoties gaat, maar om ongeremde oergevoelens, die rechtstreeks in contact staan met het Neanderthaler-reactievermogen. Deze simpele oog om oog, tand om tand reacties zijn nog erger dan de principes van ordinaire motorbendes, die tenminste nog iets van waardigheid hanteren.
Voetbal is dan ook allang geen sport meer te noemen, maar eerder een verkapte vorm van mekaar de kop in slaan en als het even kan elkanders ballen eraf snijden. Dat mag grof klinken, maar in wezen willen ze elkanders tegenstanders zo diep mogelijk ontmannelijken, opdat ze zelf als supermannen triomferen, zodat de beschikbare cheerleaders met hen het bed in duiken. Het is de strijd om de geneugten van de wijfjes en daarvoor is alle schurkachtigheid geoorloofd. Inclusief brandstichting. Dat Sigmund Freud een doelpunt analyseerde als een geslaagde coïtus zegt genoeg. Voetbal is een omslachtige en massahysterische manier van seksbeleving. Een opgeblazen alternatief voor impotente stoethaspels. Je kunt je maar beter niet aan die oppervlakkige, illusionaire, dwaas-agressieve ping-pong op rattenniveau branden!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)