Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Noordbrabant wil proefboringen naar schaliegas verbieden, minister Kamp vindt dat voorbarig. Natuurlijk vindt minister Kamp dat. Die wil eerst maar eens zien wat de risico's zijn.
Ik wil om iets leuks wedden dat onderzoek zal uitwijzen dat er met de moderne technieken geen enkel gevaar voor de volksgezondheid bestaat. Maar een kind kon vijftig geleden op zijn klompen aanvoelen dat er van de aardgaswinning in Groningen aardbevingen zouden komen. Immers, dat gas zit op een diepte waar enorme druk bestaat en als je daar iets weghaalt, wordt die ruimte gevuld door bovenliggende bodemlagen. Wie toen zei dat daar geen kans op bestond, was naar mijn mening een stommeling of een leugenaar.
Heel goed dat die Brabanders zich niet laten bedonderen. Waar tonnen en tonnen chemische vuiligheid de grond ingaan, gaat het een keer fout. Gegarandeerd. Wat er ook wordt onderzocht en beweerd, vroeg of laat gaat het gigantisch fout. Over tien jaar, over twintig of over vijftig: het gaat een keer fout.

Schrijver: Jacob van Schaijk, 7 februari 2015


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 8 stemmen 92Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
7 februari 2015
Juist gesproken, Jacob, want die puur rationele oelewapper Kamp begrijpt niets van de natuurwetten of een edele organisatie als Green Peace. Moeder Aarde wordt al veel en veel te lang uitgebuit en leeggestolen. Positieve energie terug geven hó maar! Dat komt niet eens in hun botte beredeneringen op. We hebben allemaal de beelden gezien van Amerikaans kraanwater, dat je in de fik kunt steken, omdat door het schaliegasboren gas de overhand in het kraanwater krijgt. En dat is nog maar één negatief effect. Die Kamp denkt alleen maar aan zijn eigen profijt voor zolang hij nog leeft en hij denkt niet aan de generaties na hem. VVD-ers staan per definitie ver van de oerprincipes en de natuurwetten af. Door hun rijkdom is het hun in hun arrogante bol geschoten en blijven ze maar inhakken op de tot de draagbare grens aan toe gekrenkte en getergde aardbodem. Met aardolie is het hetzelfde verhaal, want al die ontelbare auto's stelen bij benzinestations energie van de aarde, terwijl ze noppes teruggeven. Logisch dat de aarde protesteert en vroeg of laat van woede en onrechtvaardigheidsgevoel gaat uitbarsten als een smeulende vulkaan.
Tot slot wat positiefs, ik zie soms elektrische scooters, die etenswaren rond brengen en die maken nauwelijks geluidsoverlast en geen luchtvervuiling. Alle lof voor de ondernemers, die tot deze vervoersmiddelen zijn overgegaan!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)