Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

De idealistische studenten in het Bungehuis die strijden voor meer democratie en transparantie aan de Universiteit verdienen veel meer steun zowel van medestudenten als docenten als burgers als politieke partijen.

Schrijver: M. Feith, 24 feb. 2015


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3,0 met 7 stemmen 137Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
25 feb. 2015
Volgens mij is madame Louise Gunning-Schepers wel bereid tot een dialoog met deze rebelse studenten, maar vindt ze de manier waarop nogal dwingend en anti-academisch.
Geef toe, het idee van een pand bezetten, is behoorlijk achterhaald en maakt geen echte indruk meer. Bovendien wil het bestuur van de Amsterdamse universiteit dat pand verkopen en gaat dat moeilijk met boze studenten/krakers daar in. Geld is meestal de drijfveer van de topbestuurders.
Wat dat betreft speelt burgemeester Van der Laan onder één hoedje met die keurige, geslepen, afgeschermde bestuursleden van de UvA.
Deze moedige studenten eisen terecht meer democratie en transparantie op de UvA. En meer inspraak van docenten en studenten.
Toch is deze methode ver uit de tijd en kunnen ze beter een flink debat met die zichzelf verrijkende topambtenaren proberen te voeren. Het is juist om die zelfgenoegzame gesettelden eens flink wakker te schudden. Om hun stalen barricaden te doorbreken. De ME erbij is gewoon standaard beleid, waar je gewoon je schouders over moet ophalen. Zeg maar, de ordinaire zwakte van de machthebbers. Er worden 44 studenten gevangen gehouden, omdat ze hun legitimatiebewijs niet bij zich hadden. Pak dan het halve land maar op!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)