Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen
Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
10 maart 2015
Ik vind deze bewering zeer filosofisch en van meerdere kanten benaderbaar. Ik denk dat Rudy gelijk heeft in die zin dat je als mens de angst voor de dood kunt overwinnen door een diep geloof in JHWH en Jezus en deze als het ware in een gestolde vorm kunt gieten, zodat de doodsangst jou niet meer in zijn greep kan krijgen.
Aan de andere kant zou het ook zo kunnen zijn dat door de waarnemingen die de je als mens nu doet binnen de islam het bloed je in de aderen stolt en daarmee de doodsangst voelbaar wordt. Wat nu binnen de islam gebeurt, gebeurde ook tijdens de kruistochten binnen het christelijke geloof.
Ik ben toch van mening dat niet alleen het geloof in JHWH en Jezus of in Allah levensreddend kan zijn, maar dat ook de doodsangst die iedere mens is aangeboren levensreddend kan zijn.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
9 maart 2015
Waartoe zou toch de mens de goden dienen?
Hij denkt zich immers waarlijk superieur
Aan hogere machten en hun willekeur
Met al zijn indrukwekkende machinen...

Maar als hij zijn verstand niet had gekregen
Kon hij geen atheïsme overwegen...
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
9 maart 2015
Dit is typisch een contradictio in terminis, want juist godsdienstige/religieuze mensen zijn op zijn minst minder bang voor de dood, omdat de dood voor hen geen eindstation betekent, maar een Nieuw Begin, al of niet in reïncarnatievorm.

Dat er veel mankeert aan godsdiensten is duidelijk, maar wat je hier beweert, klopt echt niet. Dit is Freudiaanse simpelheid en snel door de hachelijke bocht vliegen. Atheïsme levert vaak veel meer doodsangst op, want dan is er dus helemaal echt niets meer na de dood. Dan zou ik ook doodsangsten uitstaan en op mijn tenen leven, doodsbang om ieder moment een hartaanval te krijgen of om gekielhaald te worden.

Nauw verweven met de godsdienst is de spiritualiteit, het paranormale en het geloof in engelen. Afgezien van de uiterst kwade kanten van godsdiensten, zijn deze universele waarden wetenschappelijk en empirisch bewezen. Denk daarbij ook aan de vele verschijningen, die mensen van Christus Jezus, Moeder Maria en heiligen hebben gezien. Als je zoals ik een wetende bent en het geloof overstegen, dan ken je totaal geen doodsangst meer, omdat je weet van die Andere Werkelijkheid, waar Liefde de boventoon voert.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)