Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Het is niet ondenkbaar dat over enkele honderden jaren net zo weinig mensen geloven in Jezus van Nazareth en Mohammed van Mekka als nu in Poseidon en Zeus, ooit goden van formaat.

Schrijver: M. Feith, 26 augustus 2015


Geplaatst in de categorie: religie

2.9 met 14 stemmen 122Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
26 augustus 2015
Poseidon en Zeus zijn in sommige geloofskringen nog steeds Goden van formaat. Goden, Godinnen en ook legendarische mensen, dieren en sprookjesfiguren zijn allemaal archetypes in ons collectieve onbewuste.

Als je Poseidon of Zeus in je eigen onbewuste energie wil opsporen, kan het leuk zijn dit te doen aan de hand van een boek als 'Goden in elke man' van de Jungiaanse psychoanalytica J. Shinoda Bolen. Uiteraard heeft ze ook het boek 'Godinnen in elke vrouw' geschreven. En in later werk stelt ze dat zowel de goden als de godinnen in ieder mens als archetype aanwezig zijn. Dus kun je, als je goed kijkt!, de Godin Aphrodite ook in de ogen van een man zien, en de Oppergod Zeus ook in de ogen van vrouw!

Het gaat om energieën die we allemaal in ons dragen. Mannelijk, vrouwelijk, yin, yang, engel, duivel, Peter Pan, Pippi Langkous, Gandhi, Moeder Theresa, spin, schorpioen, Doornroosje, De gelaarsde kat, Artemis, Apollo, draak, eenhoorn, of een van de zeven dwergen van Sneeuwwitje. Kies maar welke energie jij vandaag uitdragen wilt, je hebt ze allemaal in je!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)