Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Maakt het veel uit dat de tragische bemanning van MH17 door de Russen of de Oekraïeners zijn vermoord? Volgens mij niets. De misdaad is hoe dan ook van enorme, walgelijke proporties! Wat de algemene zinloosheid van oorlogsvoering weer eens andermaal onderstreept. Hoezeer je ook hoopt dat je inhumane moordenaars kunt uitroeien, meestal gelukt dat maar amper. Het kwaad is niet met kwaad te bestrijden, maar enkel met liefde.

Schrijver: Joanan Rutgers, 14 oktober 2015


Geplaatst in de categorie: misdaad

4.3 met 3 stemmen 385Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
17 oktober 2015
Ja, beste Joanan, het oudtestamentische idee van wraak of genoegdoening of vergelding, [dat overigens nog immer, overal, zonder uitzondering (met uitzondering van allerlei voor de elite bedoelde ontsnappingsclausules) in onze mensenwereld in de (modern ingerichte en 'gehumaniseerde') kelders en kerkers in de praktijk van het dagelijks leven wordt beoefend, en waarvan een deel van ons cultuurgoed (films, verhalen, documentaires, tv programma's) is doordrenkt], gebiedt dat degene die op de lanceerknop van de betreffende Buk raket heeft gedrukt wordt gevierendeeld, verbrand, geradbraakt, en op liefst nog gruwelijker en afschuwwekkender en langzamer manieren wordt gedood, 'zodat de nabestaanden van de slachtoffers genoegdoening zouden krijgen'?
Daar gaat het natuurlijk helemaal niet over... 'zodat ons gevoel voor rechtvaardigheid wordt bevredigd'?
Nee, waar het over gaat is allang zoekgeraakt in de haarkloverijen en reconstructies die dat schimmige doel zeggen na te streven.
Het is een raar ritueel, dat m.i. slechts bedoeld is om de tijd te rekken 'die alle wonden zal helen'

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)