Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

De 224 Russische overledenden bij de vliegtuigramp in Egypte zijn niet omgekomen door een soort goddelijke vergeldingsactie inzake MH17. Alleen mensen denken op die manier. Voor God is ieder mens heilig en even veel waard. Laten we in gedachten met onze Russische medemensen zijn, die zo'n groot verlies/verdriet moeten verwerken.

Schrijver: Joanan Rutgers, 1 november 2015


Geplaatst in de categorie: rampen

3.9 met 7 stemmen 124Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
2 november 2015
Een landkarma?, dat wil er bij mij niet in. Dat riekt naar nationalisme (fragmentarisch gezien naar stammentwisten) en dat is nu juist de pest van alle oorlogsellende op aarde. Machtswellustige regeringshoofden beslissen tot gewelddadige acties jegens vermeende vijanden en dat moet afgelopen zijn. De moderne mens kan zichzelf wel besturen. Zogenaamd alwetende presidenten zijn uit de tijd. De moderne mens bepaalt zelf wel wat goed of slecht voor hem/haar is. De moderne mens is vaak veel slimmer dan die oudbakken heersertje-spelers. In die zin heb je heel erg veel gelijk, want we moeten echt wereldwijd af van die zogenaamde elite, die maar blijft denken dat ze meer waard zijn en dat wij zonder hen de mist ingaan. Ze doen hun regelarij overigens niet voor de doorsnee burgers, maar louter en alleen voor hun eigen welzijn en rijkdomvergaring. Wat dat betreft is het middeleeuwse principe van de rijke adel en de arme horigen nog steeds gangbaar. De geslepen slimmerikken pakken de hoogste baantjes om via dictatoriale eisen de baas te spelen, terwijl er aan de onderkant van de samenleving vaak veel slimmere en integere mensen werkzaam zijn, maar die worden niet door absurde rijkdom uitvergroot, bewierookt en gepamperd.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
1 november 2015
Nee, goddelijke vergelding geloof ik ook niet in. Maar ik moest wel even denken aan de karma van een land. Karma heeft niet met vergelding te maken, maar met het in balans brengen van de dingen. Het is hoe dan ook diep triest dat dit gebeurd is, want die arme Russische mensen kunnen er ook niets aan doen dat ze een rotregering hebben die boter op zijn hoofd heeft als het om de MH17 gaat.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)