Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen
Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Jacob van Schaijk
Datum:
26 nov. 2015
Joanan, nog nooit ben ik zo volmondig met je eens geweest als nu. Vergif is het, al die drugs.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
21 nov. 2015
Als je zo stevig hebt geblowd en je weet toch nog de 69 te halen, dan vind ik dat bijzonder kranig, ook al wist Simon Vinkenoog er nog wat jaren bij op te tellen. Bij 'Pauw' werd hij geëerd met het roken van enkele joints, doordat de leden van de Kik die uitdeelden. Jeroen Pauw rookte inderdaad van zijn stickie. Een grappig Flower Power moment, maar in het kader van de drugsbestrijding niet echt handig.

Voor veel gevoelige zielen valt het gebruik van drugs sterk af te raden, omdat ze er van gaan hallucineren, paranoia worden of zelfs zwaar depressief. De schijnparadijzen (term van Charles Baudelaire, die zelf aan hasj en opium verslaafd was) die het oproept, heeft een ernstige keerzijde, die té weinig wordt belicht in de media. De schaduwkanten kunnen zelfs leiden tot suïcide. Niet iedereen kan de ontregeling van de zintuigen hanteren en de sterkte van de huidige softdrugs maken het tot pure harddrugs. Dat spul neemt je wil over en je weet niet meer wat je doet, je bent in de macht van de hallucinaties die je krijgt, je gaat (vaak enge!) dingen zien, die er in werkelijkheid niet zijn. Of je wordt een prooi van je libido, zonder dat je daar nog de besturing over hebt. Je maakt jezelf willoos en open voor eventueel kwade entiteiten, die gemakkelijk toegang vinden. Die ongenode gasten parasiteren op jouw levenskrachten.

Dit wordt je allemaal niet in de media verteld, maar het is er wel degelijk. Daarom is het gebruiken van psychedelische middelen niet zonder gevaar en moet je erg stevig in je schoenen staan om die experimenten aan te kunnen gaan. Het is echt geen lolletje, zoals Jeroen Pauw populair demonstreerde. Heel veel blowers maskeren dan ook diepliggende trauma's en psychiatrische ziektebeelden. 'Recreatief consumptiegebruik' is een misleidende term, die het bedwelmende middel probeert te vergoelijken, maar ik zweer je, het haalt je uit de werkelijkheid en je raakt er sociaal geïsoleerd door, je haalt een ernstige vereenzaming op je nek en er vanaf komen is loodzwaar. Het vervaagt je geweten en daardoor glij je al snel af naar criminele activiteiten. Ook dat vertellen ze je er niet bij als je weer zo'n doorzichtig plastic zakje met sluitstrip koopt.

Verder is roken op zich al ontzettend giftig en vergroot het de kans op longkanker. Miljoenen rokende mensen zullen op kortere of langere termijn aan longkanker overlijden.

Cannabis op doktersrecept is alleen voor ernstig pijn lijdenden bedoeld, wat net als morfine pijn dempt. Niet voor gezonde mensen, die het noodlot willen tarten.

Dus dat imago van Armand, daar zet ik zo mijn kanttekeningen bij, want dat hij een minderwaardigheidscomplex had ('Ben ik te min?') is duidelijk. Wie weet wat een biograaf nog meer ontdekt...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)