Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

De opwarming van de aarde is voornamelijk toe te schrijven aan de oververhitting van het mensdom.

Schrijver: NN, 2 december 2015


Geplaatst in de categorie: milieu

4.0 met 4 stemmen 712Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
4 december 2015
Maar Ton, alleen door de vervuilende feiten continu te blijven herhalen, is een wijdverbreid bewustzijn mogelijk, die ook tot daadwerkelijke veranderingen gaat leiden. De gemiddelde mens is namelijk zeer kort van begrip. Het wordt namelijk hoog tijd, dat de gebruikers/misbruikers van auto's, scooters en brommers zich vreselijk schuldig gaan voelen en of een elektrisch vervoersmiddel gaan aanschaffen of de fiets of de benenwagen gaan nemen. Volgens mij heb jij een CO2-vervuilend vervoersmiddel en doe je net als al die miljoenen sufferds aan struisvogelpolitiek! Het wordt tijd dat we automobilisten en scootergekken op straat gaan aanspreken over hun uitstotende gifgassen en letterlijke stikstoffen, want in feite demonstreren al die onverantwoordelijke mensen de slogan 'Ikke ikke ikke en de rest kan stikke'!'. Het is net als met het rookbeleid, waarbij is aangetoond dat meeroken net zo gevaarlijk is. De burgemeester van New York wilde ook het roken op straat verbieden, wat inderdaad wereldwijd zou moeten. Op dezelfde manier moeten de berijders van rokende, mobiele voertuigen aangepakt worden! Gelukkig is de olie over enkele tientallen jaren wereldwijd opgeraakt en kun je alleen nog op de Fred Flintstone manier met die lelijke karkassen rijden. Dat gejaag en geflits, die ritmeverstorende snelheid én de terreur van de geluidsoverlast, inclusief die rottoeters, zullen dan eindelijk voorgoed verstommen. Ook komt er op de straten weer heel veel ruimte vrij, zodat er weer kinderspeelplekken kunnen worden gecreëerd. En ik loop tijdens zonnige dagen geen gevaar meer, dat ik door de felle zonweerkaatsing op automobielen een migraine-aanval krijg!...
Naam:
NN
Datum:
3 december 2015
Voor het gebruik van een pseudoniem heb ik een goede reden waarover ik nu niet in details wil treden. Bovendien ken ik bijvoorbeeld de mens “Ton Hettema” echt niet beter als hij/zij als pseudoniem “Henk Tonnema” zou gebruiken. What’s in a name? Maar dit terzijde.
Die klimaattop in Parijs verwacht ik 0,0 van. Politiek-economische belangen aangevuld met stevige dubbele agenda’s zullen ten grondslag liggen aan de gewoonlijke politiek correcte oplossingen waarbij de geit en de kool gespaard worden. Bovendien heb ik geen hoge pet op van de hele klimaatdiscussie die gevoerd wordt door twee vijandige kampen die niet eens de moeite nemen om goed naar elkaar te luisteren.
Ik hoorde onlangs Midas Dekkers in een programma verkondigen dat het grootste probleem op deze wereld het aantal mensen is dat als een kankergezwel maar doorgroeit. Die één kind politiek is inderdaad nog niet zo slecht denk ik. Bovendien denken veel mensen dat alles maakbaar is en schatten ze hun invloed op het bestieren van het klimaat op onze planeet bijzonder hoog in.
Buiten dat ontgaat het mij waarom een geleidelijke opwarming met een graad of 2 nou zo erg zou zijn. Er zijn in het verleden wel grotere schommelingen geweest. De Polen zijn zelfs miljoenen jaren vrij geweest van ijs. De mens past zich wel aan aan nieuwe omstandigheden en zo niet dan is er nog niets aan de hand. De ondergang van de mens in zijn huidige vorm is geen ramp voor de planeet maar waarschijnlijk eerder een zegen.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
3 december 2015
Beste NN (waarom niet je echte naam?) (open vizier en zo..) Dat is zeker een zeer belangrijke en door bijna niemand verdisconteerde factor, die samenhangt met de ongebreidelde toename van nieuwe aanwas, waaraan geen persoonlijke vrijheid proclamerend land zijn politieke vingers wil branden.
Stel je voor dat een regering (China!) het in z'n hoofd zou halen om zich met de toegestane gezinsgrootte te bemoeien. Dan heb je de poppen aan het dansen!
En beste Joanan, hoewel ik je passie graag zie, ik vrees dat er meer denkwerk nodig is om 'de bedreigingen van het leven op Aarde' aan te pakken dan het herhalen van door de media uitgekauwde clichés en stereotiepen. Je bent intelligenter dan dat. Ik heb je hoog zitten en verwacht beter doordachte reflecties. Met alle respect.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
3 december 2015
Ik probeer me voor te stellen wat jij met 'de oververhitting van het mensdom' bedoelt. Heeft de mensheid collectieve koorts? Of doel je echt en terecht op de massale uitstoot van CO2 door (kolen)fabrieken, auto's, vliegtuigen, schepen, tanks, de scheten van koeien en scooters? Doel je misschien ook op de overgekookte gekte van de massamensen, die gewetenloos aan hun mobiele voertuigen verslaafd zijn? De industriële revolutie nekt de natuurlijke evolutie!... In China stikken ze in hun eigen uitgestoten gifgassen! Soms roken ze er ook nog lustig op los. De zelfdestructie van de mensheid is walgelijk alarmerend, mede omdat ze de onschuldige natuur en dieren in hun val meeslepen. Ze zijn slechte natuurbeheerders. Ze denken alleen maar kortzichtig en egoïstisch aan hun eigen gemakzucht en genotszucht. Totaal onverantwoordelijk jegens de volgende generaties! Mede veroorzaakt door het doorgeschoten kapitalisme en de zelfverrijking van omhooggewerkte dommeriken. De uitstoot van gifgassen kan niet voortduren, anders gaat het leven op aarde eraan. Iedereen die nu nog een auto heeft en daarmee lui en gewetenloos over de asfaltwegen dendert, is medeschuldig aan de vernietiging van de aarde en de mensen. Het is de hoogste tijd voor massale autokerkhoven!... Maar zie de grote massa maar zover te krijgen!... Ik zie maar mondjesmaat mensen overgaan tot elektrische vervoersmiddelen. Het merendeel tuft pedant en stupide onaangeroerd door. Hoe krijg je die dikke luiaards zover, dat ze weer met paard en wagen langs de wegen gaan? Ik heb er een hard hoofd in en misschien moeten we die oververhitte, moorddadige lui wel uit voorzorg/nazorg in een ijszee smijten!... Overigens, die hoge heren/dames bij de klimaattop in Parijs laten zich ook nog steeds door vervuilende vervoersmiddelen verplaatsen, dus zijn die met al hun belerende gezwam hoogst ongeloofwaardig!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)