Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

De verkiezing van de voorzitter van de Tweede Kamer was een sterk staaltje van parlementaire democratie.
Ook mijn spreekwoordelijke hoed af voor de 4 kandidaten.
Jammer dat Martin Bosma lijdt onder een fractievoorzitter die dit parlement niet serieus neemt, wat meer over die fractieleider zegt dan over dit parlement. Met een voorzitter die als gekozen vertegenwoordiger van de andere 149 Kamerleden ten volle ons respect verdient.

Schrijver: O.U. Deis, 14 januari 2016


Geplaatst in de categorie: politiek

4.1 met 17 stemmen 205Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Fred
Datum:
14 januari 2016
Een sterk staaltje poppenkast, zie mijn hartenkreet.
Naam:
O.U. Deis
Datum:
14 januari 2016
Karel, ik kan je reactie voor de bijna volle 100% volgen. Maar ik trek me de nogal betweterig overkomende reacties van Len - die het vast goed bedoelt - totaal niet aan omdat ze meer over hem zeggen dan over mijn beweringen.
Althans dat is mijn eigen uiterst subjectieve inschatting ...
Naam:
Len Cornelis
Datum:
14 januari 2016
Van tijd tot tijd bekijk ik met genoegen de site. Ik houd ook lange pauzes, hoor. Dus geen nood, er komen ook rustiger tijden. Maar goed, soms geef ik mijn waarneming op bijdragen. Uiteraard jammer dat de Karels van deze wereld rap schrijven over 'mensen' die hier 'voortdurend' 'persoonlijk' worden 'aangevallen'. Krasse taal voor een open discussie in milde termen. Wordt de site niet heel erg breekbaar als de redactie persoonlijke observaties 'verbiedt'?

Buiten dat, gaat het mij ook de rubriek beweringen als zodanig. Hoewel ik er niks over te zeggen heb, gaat het in deze kernachtige rubriek toch om om uitgesproken beweringen. En niet zozeer om korte teksten met nieuwsfeiten uit de media. Als dit ervaren wordt als 'persoonlijk aanvallen', dan is dat jammer. Zoals vaker gesteld, op een volwassen site mag een mild kritische reactie wel. Zo niet, verbied dan elke ruimte voor commentaar. Dan kunnen wij dit type discussies sluiten.
Naam:
Karel
Datum:
14 januari 2016
Jammer dat de redactie het toelaat dat mensen hier voortdurend door "Len Cornelis" persoonlijk worden aangevallen!
Naam:
Len Cornelis
Datum:
14 januari 2016
De relatie tussen de laatste twee zinnen ontgaat mij. De verkiezing via openbare sollicitatiegesprekken was wel betrekkelijk nieuw. Het 'sterke staaltje van de parlementaire democratie', bleek vooral uit het politieke stemgedrag in plaats van keuzes voor de beste kandidaat. Deis gebruikt overigens een pseudoniem, dat volgens mij behoorlijke pretenties inhoudt. Prettig vind ik, dat hij of zij goed op de actualiteit zit. Een kernachtige bewering daarover schrijven lukt hem of haar soms minder goed. Korte teksten met nieuwsfeiten zijn korte teksten met medianieuws. Maar dan is het nog niet altijd echt een bewering, volgens mijn zeer persoonlijke observatie.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)