Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Dat de leiderschapscapaciteiten van vrouwen in Nederland niet serieus worden genomen en door onze collectieve Calvinistische hersenspoeling worden gebaggatelliseerd wordt overduidelijk bewezen door het simpele feit dat onze landsregering nog nooit is geleid door een van onze vele uiterst capabele vrouwen ...

Schrijver: Ton Hettema, 17 januari 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 16 stemmen 150Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
19 januari 2016
Hendrik: bijvoorbeeld Femke, Beatrice, Hanneke, Francine, maar de meesten werken liever dan dat ze paraderen. Calvinisme is geen religie maar een 'mindset' ofwel een geïndoctrineerd psychologisch programma dat zo diep is ingevreten in onze VOC 'mentaliteit' dat we het niet eens meer herkennen en er andere namen aan geven, omdat we nu eenmaal denken 'seculier' te zijn geworden.
Het oorspronkelijke denkbeeld van predestinatie is bijvoorbeeld geëvolueerd tot de afwezigheid van enig geweten bij bankiers en andere graaiers. Het rechtpraten wat krom is is ook een staaltje van calvinisme, dat voortkomt uit theologische haarkloverijen. Hel en Verdoemenis (in andere gedaantes) zijn ook door Calvijn als deegroller achter onze psychologische voordeur gezet. Calvijn is m.i. met grote voorsprong de kampioen in hypocrisie en dubbele moraal (maar zelf 'van de prins geen kwaad weten'). Het oordelen en veroordelen van anderen als een constant achtergrondprogramma in ons hoofd is er nog een. Johannes was een achterbaks iemand die zijn beste vriend zou doodsteken omdat die niet recht in de leer was. Calvijn heeft het estafettestokje van de Roomse Inquisitie overgenomen door het slimme idee de inquisitie IN DE MENS ZELF in te brengen d.m.v. het SCHULDGEVOEL in plaats van het geweten (dat een natuurlijk instinct is). Breek mien de bek nait open. Maar goed dat je er naar vraagt. (Deze mening is geheel voor mijn eigen verantwoordelijkheid en kan de redactie op geen enkele manier aangerekend worden TH)
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
17 januari 2016
Helemaal juist, Ton.
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
17 januari 2016
Email:
klaassens38zonnet.nl
Dag Ton, aan welke uiterst capabele vrouwen denk je?
Met die collectieve calvinistische hersenspoeling valt het, denk ik, wel mee. Dat een paar eeuwen calvinistische dominantie nog sterk naijlt, betwijfel ik. Afgezien van (een deel van) de populatie van de Bible Belt is nog maar een paar procent van de Nederlandse bevolking calvinistisch te noemen. Wat ik in de Nederlandse media merk is juist een tendens om naar alles, wat met geïnstitutionaliseerde religie riekt, met veel dédain, maar ook met bitter weinig kennis van zaken uit te halen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)