Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Het OM in Utrecht lijkt me niet te sporen nu het niet kan vaststellen of de serieverkrachter G.T. een stoornis heeft. In mijn visie kan iedereen met een gezond stel hersens ook zonder diploma in de psychologie op basis van de verschrikkelijke feiten vaststellen dat deze rücksichtslose dader een zware stoornis heeft.
Wat mij betreft wordt een cumulatieve straf opgelegd.

Schrijver: Marja Raadt, 19 januari 2016


Geplaatst in de categorie: misdaad

3.4 met 5 stemmen 105Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
20 januari 2016
Deze oerdomme Jack de Ripper kloon beroept zich alsmaar op zijn zwijgrecht, waardoor hij in zijn eigen vingers snijdt. Bovendien weigert hij mee te werken aan een psychologisch onderzoek, wat zijn kans op ontoerekeningsvatbaarheidsverklaring kapot heeft gemaakt. Dus krijgt hij gelukkig de maximale straf. Hij heeft de levens van jonge vrouwen voorgoed totaal verwoest met zijn seksueel-zwaargestoorde, agressieve misdadigheid. Een asociale persoonlijkheidsstoornis heeft hij zeker en misschien wel een vorm van schizofrenie, maar dat helpt hem nu niet meer. Het OM stelt dat hij volkomen bij zinnen was, toen hij zijn walgelijke daden uitvoerde.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
19 januari 2016
Ik snap helemaal wat je bedoelt, Marja. Maar waar het om gaat in het strafrecht, is om vast te stellen of iemand toerekeningsvatbaar is of niet.

Iemand die een stoornis heeft, en dus ziek is, die wordt ontoerekeningsvatbaar geacht. En dan krijgt iemand om die reden minder straf of zelfs helemaal geen straf.

In plaats daarvan krijgt men dan tbs opgelegd (terbeschikkingstelling). Dat betekent dat iemand in therapie gaat in een gesloten inrichting en weer vrij komt als hij behandeld is en genezen is verklaard.

Dus hoe gek het ook klinkt voor ons gevoel, want wat hij gedaan heeft vinden wij ziek en gestoord, maar in dit geval krijgt hij juist een hogere gevangenisstraf omdat hij officieel geen stoornis (vastgesteld door een psychiater) heeft.

Zie ook:
www.om.nl/onderwerpen/tbs/

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)