Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Het verdoezelen, geheimhouden, in de doofpot stoppen, vernietigen, zoekmaken, tegenspreken, omdraaien, van voor de overheid, directies van bedrijven, banken, publieke instellingen en organisaties onwelgevallige informatie, behoort al eeuwenlang tot de volautomatische standaardprocedure op alle niveaus van de samenleving en in alle landen van de wereld.
Wie zich daarover verbaast, is of naïef, of corrupt, of hypocriet.

Schrijver: Ton Hettema, 26 januari 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.5 met 11 stemmen 383Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
Evert de Boer
Datum:
29 januari 2016
Beste Ton,
Mensen en vissen hebben één ding gemeen. De verrotting begint altijd in de kop!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
29 januari 2016
Als ik je goed begrijp, dan zijn alle overheden dictaturen en verschillen ze enkel in wat laagjes vernis/camouflage. Het heer- en knechtprincipe is dus nog steeds overal van kracht, net als de daarmee gepaard gaande uitbuitingen, mishandelingen en zelfs monddoodmakerijen. Het samenlevingssysteem is verkeerd en de huidige heersers werken alle verbeteringen systematisch tegen, omdat ze dan hun monopolie op bakken vol geld en luxe geneugten op het spel zetten. Het is een schande dat veel rijken zonder gewetensbezwaren veelal in dure restaurants dineren, met superdeluxe jachten in Nice en Monaco aanmeren en maar dik doen met hun loze fabeltjes. Hoe rijker, hoe inspiratielozer, ook dat zie je gebeuren. Samsom met zijn veerbootoplossing, Den Uil nogaantoe, hoe diep kan de PvdA nog zinken! Onze politici zijn filosofische mankepoten met ontstoken ogen. Volgens jou gaan onze morele, christelijke waarden direct door de plee, wanneer er hogere belangen op het spel staan. Dat komt verdacht veel in de buurt van de filmserie 'The Matrix'.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
28 januari 2016
Wow, Ton, die laatste reactie van je is subliem! Die zou direct naar alle bedrijven, overheidsinstellingen en ons parlement gestuurd moeten worden. En ook maar meteen het europees parlement, vertaald in alle talen. Ik meen het serieus. Je slaat de spijker even ernstig hard op de gevoelige kop!
Naam:
Ton Hettema
Datum:
28 januari 2016
Beste JR en GM: mijns inziens is het morele weefsel van ALLE landen in de wereld zo lek als een rioolpijp. De krachten die deze wereld regeren zijn corrupter dan je wildste nachtmerries. Mijn stelling zegt: als we dit nu eindelijk eens zouden erkennen, dan hebben we wellicht een betere kans het weefsel van illusies dat nu onze onrechtvaardigheids-emoties voedt te neutraliseren. De verontwaardiging begint langzaamaan even lachwekkend te worden als de corruptie. Het wordt tijd om de werkelijkheid onder ogen te zien dat de ('westerse', 'christelijke') morele waarden van ons collectief, waar we ons op voorstaan in contrast met 'dictatoriale samenlevingen' slecht dunne laagjes mooie-woorden-vernis zijn, die worden doorgespoeld zodra er overstijgende belangen in het spel zijn.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
28 januari 2016
Bij de overheid bestaat een mooi woord voor iedereen die zijn mond houdt en meehelpt de pot te doven: 'ambtelijke integriteit'.

Er is ook een woord voor mensen die geloven dat eerlijk het langst duurt: 'klokkenluiders'.

Wie uit de school klapt, heeft geen leven meer, en in ieder geval geen baan meer. Wetgeving biedt nog steeds geen bescherming, en is een volkomen aanfluiting van de rechten van werknemers in gewetensnood.

Zie als voorbeeld het horrorverhaal van bedrijfsmaatschappelijk werker Fred Spijkers, die meer dan vijfentwintig jaar geprocedeerd heeft tegen Defensie.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
27 januari 2016
Ik mag toch hopen dat je die eeuwenlange, heimelijke en sneaky praktijkzaken niet goedkeurt. Weten is één ding. Er wel of niet aan meedoen is een tweede ding. Ik weet dat de wereld vol zogenaamde leiders is, die allemaal vals spel spelen, waar hebzucht, aanzien en winstbejag aan ten grondslag liggen. Vooral de rijken en allerrijksten vertrouw ik voor geen millimeter. 'Rijkdom is diefstal!', zei Nietzsche terecht. Door alle fraudeschandalen blijkt dat inderdaad zo te zijn. Hoe rijker, hoe handiger met woorden om de boel te belazeren en 'het mindere volk' een rad voor het hoofd te draaien. Ik geloof in 'Eerlijk duurt het langst!'.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
27 januari 2016
Ik denk dat veel mensen naïef zijn, Ton. Dat was ik ook ooit. Voordat ik in de wereld van de betaalde arbeid terecht kwam. Ik heb er dertig jaar voor nodig gehad om me inmiddels nergens meer over te verbazen. Die andere twee groepen die je noemt, zijn m.i. één groep: corrupt en hypocriet.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)