Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Dat 'roken' de maatschappij jaarlijks zo'n 30 miljard kost, is er mede aanleiding toe het roken steeds lastiger te maken voor de verslaafden aan tabak.
Met name in sportaccommodaties (voetbalstadions!) en in de onmiddellijke omgeving van gebouwen zou het streng verboden moeten worden.


Zie ook: http://www.sikkom.nl/hypo...-over-roken-in-stadion-column/

Schrijver: O.U. Deis, 15 februari 2016


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.1 met 8 stemmen 83Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
18 februari 2016
Daar heb je een punt, Ton.
Indianen roken de vredespijp.
Maar nog belangrijker: ze rijden geen auto!
Naam:
Ton Hettema
Datum:
17 februari 2016
HOW!
Een pakje kost tegenwoordig zo'n 6,50 en 57% daarvan gaat naar de Nederlandse Staat, die de 2,2 miljard per jaar aan accijns op deze tabaksstaafjes voor de schatkist niet in rook wil zien opgaan. Ik denk dat mensen zieker worden van het IDEE dat hen wordt aangewreven door rookhaters, door teksten op pakjes dat ze er longkanker en andere afschuwelijke ziektes van oplopen, en door de beschuldigende gedachtes die anderen hen toesturen in afkeurende blikken, dan door het feitelijke roken zelf. De grote schuldige van longkanker in de huidige maatschappij is m.i. de STRESS waaronder iedereen gebukt gaat vanaf het moment dat hij/zij in de maatschappij zijn eigenheid moet inwisselen voor geld. Het is alleen maar logisch dat mensen die daar niet tegen kunnen zichzelf nog wanhopig proberen te voelen door te drinken, te blowen, te spuiten, te slikken en te roken.
Ooit van een Indiaan met longkanker gehoord?
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
16 februari 2016
Nicotine is een verdovingsmiddel, wat rookverslaafden gebruiken om (meestal negatieve) emoties op neurotische wijze weg te roken. Op internet kun je zo de negatieve gevolgen van roken opzoeken, maar dat doen die rokers natuurlijk niet, want dan worden ze nog angstiger dan ze al zijn. Één voordeel van stoppen met roken: Na een jaar heb je voor de helft minder kans op een fatale hartaanval. Nog één: Het kan even duren, maar je kunt hopelijk weer bloemengeuren gaan ruiken. Tenslotte: De kans op longkanker daalt aanzienlijk, terwijl er dit jaar weer duizenden/miljoenen door longkanker zullen overlijden. Blijkbaar wagen ze de gok en denken ze dat dat hen niet zal overkomen, wat de zelfbedotting van de zwaar verslaafde typeert. Rokende mensen stinken uit hun mond, die bovendien geplaagd wordt door bruine, rottende tanden en bloedend tandvlees. Verder is het hoogst asociaal om de openbare lucht/zuurstofopname te vervuilen met verstikkende gifgassen. En stoppen spekt de beurs aanzienlijk, als je ziet wat die bruine rommel tegenwoordig al niet kost.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)