Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Mierennest

de belangrijkste reden waarom Nederland en de Nederlanders zo worstelen met hun identiteit, zelfs tot het punt dat deze totaal ontkend wordt, is dat politiek Nederland onze nationale ziel (en stem) verkwanseld heeft (verkocht en ingeleverd) aan een oncontroleerbaar en gezichtsloos mierennest dat tussen Brussel en Straatsburg pendelt

Schrijver: Ton Hettema, 31 mei 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.6 met 5 stemmen 102Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
2 juni 2016
Mooi sarcastisch begin, beste Len. Het is inderdaad lastig te bepalen welke factoren de werkelijke doorslag hebben gegeven in het ondergraven van de eens vanzelfsprekende kwaliteiten waartoe dit schitterende stukje Aarde dat we Holland of Nederland hebben gedoopt ons heeft geïnspireerd. Het afkalven en tenslotte verkwanselen (verhandelen of verpatsen) van deze unieke verbondenheid met het land en de essenties die daarin leven, die ons handelen legitimeren en ijken, is m.i. een geleidelijk proces geweest waar oorzaken leidden tot gevolgen, die weer oorzaken werden. De factoren die je noemt hangen alle met elkaar samen, maar de voorlopig laatste stap: het ontstaan van een naamloze, karakterloze, onverantwoordelijke (ze hoeven geen verantwoording af te leggen) elite (Brussels Lof) waarvan de Demos de Machtigen-Achter-De-Schermen (voorzitters) niet heeft gekozen, noch kan terugfluiten (zie Oekraïne-referendum, zie referendum Europese Grondwet), heeft deze onteigening in een zodanige stroomversnelling doen terechtkomen, dat het eerlang (binnen afzienbare tijd) totaal onmogelijk zal blijken te zijn dit mierenleger dat zichzelf Hannibal's Onoverwinnelijken waant dat ons allemaal meesleurt in de goddeloze afgrond van consumentisme, regeltjescopulatie en protectionisme, af te remmen of te stoppen. Zoiets dus, dank voor je respons.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
1 juni 2016
Ik vrees, dat Ton werkelijk meent, dat log en ondoorzichtig Europa onze worsteling met onze identiteit heeft veroorzaakt. Hij gebruikt zelfs het populaire woord 'verkwanseld'. Maar legt dit begrip tussen haakjes even uit. Of de worsteling ook te maken heeft met invloed van media, verdeling van welvaart, angst, wantrouwen en onbegrip, vermeldt de bewering niet. Mogelijk begrijp ik Ton deze rit minder goed. Of de bewering is een knap staaltje van doorgevoerde ironie. Overigens waardeer ik de bijdragen van Ton. Op veel momenten vult hij creatief lege plekken op deze mooie site.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)