Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen
Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
Günter Schulz
Datum:
20 september 2016
Email:
agschulzziggo.nl
Tja Fred, vanuit jouw optiek bekeken kan ik me er álles bij voorstellen ;)
Naam:
Fred
Datum:
20 september 2016
Ik kan mij er niets bij voorstellen.
Naam:
Günter Schulz
Datum:
19 september 2016
Verguld met alle reacties. Het is voor mij net zoals Bjarne het omschrijft: "Het is maar net hoe je het wilt lezen." Toch spreken ook de argumenten die Gabriëla aanvoert mij aan, want die voorbeelden zijn niet tegen te spreken.

Ik dacht eigenlijk met mijn bewering het te hebben over het totale "Niets" (volgens Joanan en velen het Mysterie Gods). Om het totale Niets aan te tonen of aanneembaar te maken zij er m.i. op zijn minst twee personen nodig. De eerste persoon constateert het gegeven en de tweede persoon bevestigt of ontkent het. Op dat moment is er echter geen sprake meer van het totale Niets, omdat er twee personen (iets) bij betrokken zijn. Het moge paradoxaal klinken en misschien volg ik zelfs een zelf gecreërde dwaling. Relatief is het echter wel, dat blijkt nu.
Naam:
Bjarne
Datum:
19 september 2016
Het is maar net hoe je het wilt lezen.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
19 september 2016
Beste Günther, als je aan een dove vraagt of hij iets hoort, dan denk ik toch echt dat hij niets hoort. En als je aan een blinde vraagt of hij iets ziet, dan denk ik toch echt dat hij niets ziet. Iemand die een deel van zijn lichaam verlamd heeft, zal in dat deel helaas echt niets voelen. En als ik naar een lege pagina staar waar nog niets opstaat, dan staat daar echt niets op, totdat ik schrijf. Er zullen mensen zijn die van jouw bewering, of van mijn reactie, helemaal niets vinden. Omdat ze er geen mening over hebben, of omdat het ze geen bal interesseert, of omdat ze het niet eens de moeite van het lezen waard vinden. Er zijn zovele vormen waarin ik mij een voorstelling van het begrip 'niets' maken kan, dat ik me bijna verbaas over je bewering.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
19 september 2016
Is het Grote Niets niet gewoon een synoniem voor het Mysterie Gods?...
Naam:
Bjarne
Datum:
18 september 2016
Goede bewering. Ik denk dat het klopt wat je schrijft, al zijn er wel gevoelens van leegte die doen denken aan het niets.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)