Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Feest

I.v.m. politieke correctheid en rekening houdend met eventuele gevoeligheden van culturele minderheden worden vanaf 1/1 2017 de volgende en alle andere woorden en uitdrukkingen die met het - niet nader te noemen begrip- beginnen, gewijzigd.

Te verduidelijking de volgende voorbeelden:

feeststol feestmaand feestfolder feestklokken feestkleding feestman feestliedjes feestboom feestcircus feestballen feestdrukte feestkindje feeststalletje feestnacht feeststukje feestvakantie feestmaaltijd.

Ook namens de publieke omroep en Albert Heijn wensen we u een zalig feestfeest en fijne feestgedachten.

Schrijver: trawant, 24 dec. 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3,8 met 6 stemmen 120Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
26 dec. 2016
Het woordje 'feest' is commercieel gezien aantrekkelijker dan het woordje 'kerst'. We leven in de westerse, kapitalistische consumptiemaatschappij, waar ware spiritualiteit feestelijk wordt vergeten.
Naam:
Hanneke van Almelo
Datum:
24 dec. 2016
't is toch te bont voor woorden hoe pc de dingen manipuleert. In de Volkskrant las ik gisteren trouwens een artikel waarin de schrijver aantoonde dat het gebruik van het woord 'kerst-' in de afgelopen jaren in de Ned. kranten juist iets zou zijn toegenomen. En op het journaal kwam langs dat vlg peilingen net iets meer dan de helft van de Ned. bevolking van zichzelf zegt zich niet bij een bep. geloofgemeenschap te scharen. +/- 40% is RK of PKN en 5% is moslim. En dan vraag ik me af: waar hebben we het eigenlijk over?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)