Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Het overgrote deel van de 'problemen' met kinderen en jongeren, zowel thuis als op onze reguliere scholen, kan worden opgelost door ze niet langer te bestoken met stupide tv programma's, opgefokte computerspelletjes en minstens 70 jaar op de nieuwe inzichten en ontwikkelingen achterlopende leerstof..

Schrijver: Ton Hettema, 21 maart 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 6 stemmen 117Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Karel Jong
Datum:
25 maart 2017
Volkomen gelijk Ton, niks of heel weinig begrepen van je bewering. De ietwat kinderachtig overkomende toevoeging over de spelletjes, televisie en het onderwijs moet komisch bedoeld zijn. Bij nader inzien acht ik je bewering, welke zeker voortkomt uit oprechte zorg, nog steeds wel heel erg politiek correct en iets te gemakkelijk. Mag ik dat vinden? Of overschrijd ik dan een akelige grens?
Naam:
Ton Hettema
Datum:
23 maart 2017
je hebt er blijkbaar geen jota van begrepen
je hebt zeker onderwijs gevolgd, kijkt televisieprogramma's en doet idiote computerspelletjes..
Naam:
Karel Jong
Datum:
23 maart 2017
Uitdagende bewering met veel vaagheden. Zoals: het overgrote deel, opgelost, bestoken, stupide, en achterlopende leerstof. Ook wil vast niemand terug naar de pedagogisch didactische tijden van zeventig jaar geleden. Toen de wereld er totaal anders uitzag.

De bewering, hoewel goedbedoeld, komt op mij dan ook over als te politiek correct. Vooral weer de afstomping noemen door domme televisie en spelletjes. En natuurlijk wijzen op de leerstof welke niet deugt. Kortom, te gemakkelijk, deze bewering en feitelijk niet helemaal correct.

Ja, onderwijs is altijd voor verbetering vatbaar. De rol van de docent mag hierin nooit onderschat worden. We kennen gelukkig ook veel zinvolle verbeteringen vergeleken met het stoffige onderwijs uit de jaren vijftig, dat wel vaak door grijsbollen als ideaal wordt herinnerd.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)