Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Als we de vrijheid in de wereld willen behouden, dan moeten we de persvrijheid hooghouden.
Grote zorgen moeten we ons maken om - onder andere landen - Eritrea, Polen, Turkije en (helaas) de VS sinds Trump daar de scepter probeert te zwaaien.

Schrijver: O.U. Deis, 28 april 2017


Geplaatst in de categorie: vrijheid

3.7 met 6 stemmen 84Er zijn 6 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
29 april 2017
Goed om deze discussie te voeren en trachten uit te denken wat moreel wel en niet verantwoord is.
Ik stel het punt aan de orde dat de 'vrije pers' voor het grootste deel wordt beheerst door belanghebbende corporaties (hedgefunds, beleggers, investeerders, aandeelhouders, opportunisten) die helemaal geen boodschap hebben aan vrije pers. Voor hen is een krant of ander mediabedrijf een moneymaker. Niets meer en niets minder. Kranten en magazines, nieuwszenders en tv-kanalen zijn verworden tot propagandamachines. Voor wie en voor wat? Voor de beheersers van de status quo! Voor degenen die nauwlettend in de gaten houden hoe de toestand in de wereld zo kan worden gemanipuleerd (met ALLE beschikbare middelen) dat niemand in staat is om na te denken, dat geen buitenstaanders aan de macht kunnen komen, en dat als dat wel mocht gebeuren de moordenaars, de bedreigers, de bombardeurs en de 'vrije pers' klaarstaan om de waarheid zo te verbuigen dat de meerderheid vindt (en bepaalt) hoe de feiten liggen.
Triest maar waar..
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
29 april 2017
Het zijn wel de Amerikanen geweest die ons bevrijd hebben, Deis. Een vrijheid die we mogen koesteren en die we op 5 mei weer mogen vieren. Het deel van Europa dat door de Russen werd 'bevrijd' van de Duitsers, heeft nog tot 1989 onder Russische dictatuur geleefd. Nadien zijn niet alle acties van Amerika even succesvol verlopen, maar hun inzet is wel altijd om mensen te bevrijden, en niet om te bezetten, zoals Rusland doet.
Naam:
O.U. Deis
Datum:
29 april 2017
Het lijkt me de enige juiste weg dat de Noord-Koreanen dit niet meer pikken.
Herinner jij je hoe de Roemenen de Ceausescu's verdreven?
Maar waar Amerika zich na WO II mee heeft bemoeid levert meestal meer ellende op dan dat het de gekwelde bewoners vreugde verschaft.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
29 april 2017
Ik snap het niet, wiens taak is dat dan wel? De Chinezen doen geen flikker, de Zuid-Koreanen zijn er niet echt tegen opgewassen en de Japanners maken al helemaal geen kans. Jammer dat je niet inziet, dat Trump (Amerika) de enige grootmacht is, die de dictatuur van Kim Jong-un kan verslaan. Verdiep je maar eens in de ellende, die 200.000 Noord-Koreanen in de in dat land aanwezige concentratiekampen ondergaan.
Naam:
O.U. Deis
Datum:
28 april 2017
Zeker, Noord-Korea hoort als eerste genoemd te worden.
* ik vind niet dat het de taak is van de heer Trump om kwade elementen in de wereld uit te roeien (vaak roepen de Amerikaanse inspanningen alleen maar meer ellende over landen af: Vietnam, Irak, Afghanistan, Libië etc.)
* ik verwacht dat hij dit (opnieuw) niet kan waarmaken.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
28 april 2017
Zal wel, maar waarom je Noord-Korea niet noemt, is mij een raadsel, want dat land is momenteel de ergste dictatuur op deze aardkloot en Trump heeft wel de moed om daar een einde aan te maken.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)