Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Hulde voor Rotterdam dat Zwarte Piet afschaft.
Regenboog Piet, Roetveeg Piet, Kleuren Piet: wat maakt het uit. Maar als een grote groep medelanders zich buitengewoon onprettig voelt bij Zwarte Piet, is het nooit te laat om flexibel met de naam van de assistenten van Sinterklaas om te gaan.

Schrijver: A. Steios, 13 november 2017


Geplaatst in de categorie: taal

3.7 met 7 stemmen 1.161Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
27 november 2017
Het zou van volwassenheid getuigen als mensen die zich ergens ongemakkelijk over voelen, pardon onprettig bij, dit godsgeschenk met beide handen aangrijpen om hun eigen zwart-wit denken te onderzoeken..
Naam:
Fred
Datum:
15 november 2017
Ik zou eigenlijk niet meer moeten reageren, maar een Joop die gewone burgers neer zet als elitaire groep. De arrogantie spat er van af, wat een 3-sterretjes-hannes.
Naam:
Joop
Datum:
14 november 2017
Laat de mensen zich druk maken over het verdwijnen van oude Hollandse ambachten, of de druk op de natuur.
Sinterklaas en zijn aanhang zijn maar een paar weken per jaar in het land, dan moeten we niet net doen alsof we nog allemaal op klompen lopen. Het hoort een kinderfeestje voor alle kinderen te zijn, niet voor een elitaire groep mensen die zich alsmaar als de gewone burger voordoet, maar een ander geen eigen mening gunt.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
14 november 2017
Mét Zwarte Piet was het nog een herkenbaar, oer-Hollands kinderfeest, maar door al die rare-namen-Pieten is het een rariteitenkabinet geworden, een oppervlakkig carnavalfestijn en zelfs dat niet eens. Aan sommige tradities moet je gewoonweg niet rommelen, want dan verpest je het spannende verrassingseffect. Rotterdam geeft het verkeerde voorbeeld, ik bedoel, schaf dan dat hele Sinterklaasfeestgedoe maar af! (-)
Naam:
Fred
Datum:
14 november 2017
Ik ben niet boos, ik ben transparant verdrietig.
Naam:
Lila de Behanger
Datum:
14 november 2017
Volgens mij vertegenwoordig jij de hardwerkende boze Nederlander met (witte) verve Fred!
Naam:
Fred
Datum:
13 november 2017
Ik voel mij buitengewoon onprettig bij deze bewering en met mij miljoenen Nederlanders. Ik stel voor A. Steios voortaan L. de Behanger te noemen, mag ie zelf de kleur bepalen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)