Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen
Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Max
Datum:
5 jul. 2019
Zo had ik het nog niet gezien, An. Mijn primaire aanvechting om te bemiddelen of anderszins (112) te voorkomen dat de boel escaleert heb ik allang laten varen. Als geen van beiden de moeite heeft genomen om zich wijselijk in te houden (onder invloed van het een of ander?), kun je beter het vege lijf redden. Daar ben je vrij in, maar die vrijheid bedoelde ik niet!
Het voor eigen rechter spelen, dat is de brute vrijheid om de ander te intimideren zonder eerst redelijk te overleggen, te provoceren door rücksichtlos en zonder pardon de argeloosheid van de ander te wantrouwen en geen genoegen te nemen met excuses, kortom, de vrijheid om de grenzen van een ander zonder respect te overschrijden door botte fysieke kracht te gebruiken. Voor je het weet worden er wapens getrokken. En daar hoef je echt niet bij te zijn, toch?
Die vrijheid, al dan niet in de openbare ruimte, zoals bij die verkeersruzie, daarvan maken hufters en botteriken straffeloos gebruik. Ik zou haast zeggen, geen wonder dat 'vrijheid' bovenaan staat in dat SCP-onderzoek.
Manlief did the right thing!
Naam:
An Terlouw
Datum:
30 jun. 2019
Max, ik beken: we smeerden hem, ik beken even later achterom te hebben gekeken, ik beken laf te zijn geweest, maar is dat kwalijk te nemen!. Ik dacht het niet hoor, het is bijna luguber als je tegenwoordig zelfs maar denkt iemand te helpen! Dit was een verkeersruzie, maar je moet tegenwoordig overal op je qui vive zijn!
Naam:
Max
Datum:
30 jun. 2019
Ziehier het meest gewaardeerde aspect van 'de Nederlandse identiteit' zoals het SCP onlangs weer eens heeft onderzocht onder 5000 representatief geachte landgenoten:
de vrijheid...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)