Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Hoe betrouwbaar is de overheid nog, als door hun zelf genomen besluiten niet worden gerespecteerd. Klokkenluiders stelselmatig worden tegengewerkt. Als hun hoofdtaak lijkt afstellen, uitstellen en de burger niet meer aanhoren. Zie de besluiten over gaswinning, uitbreiding Schiphol en de bescherming van o.a. Tata Steel (lees de multinationals in het algemeen). Het afvallen van eigen defensiepersoneel, die ziekten tijdens hun werk hebben opgelopen. Het ten onrechte terugvorderen van terecht gegeven toeslagen, enz. enz. enz.
Het manipuleren lijkt nu hun hoofdtaak.

Op gemeentelijk niveau schijnen boeven langzaam te infiltreren. Soms heb ik het idee dat dit fenomeen landelijk al veel langere tijd bezig is.
Hoe zou het toch kunnen dat steeds minder gewone mensen niet meer gaan stemmen?
De verwatering van de democratie.

Of zie ik het weer verkeerd.

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 13 juli 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

5.0 met 1 stemmen 80Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
catrinus
Datum:
16 juli 2019
Misschien dat dat ook meespeelt Ton, maar er spelen een heleboel factoren een rol. Het einde van de democratie is in zicht. Het besturen wordt steeds moelijker omdat er zoveel inspraakmogelijkheden zijn. Wat in principe heel democratisch is, maar soms erg stagnerend werkt. Of er moet een soort van directe democratie komen, lijkt me, of een andere soort van vernieuwing.Ik heb ook mijn twijfels over Europa. Ook de bezuinigingen op veel overheidsinstanties speelt een belangrijke rol. Politie, belastingdienst, onderwijs, natuurbeheer en controlediensten kunnen hun werk niet meer fatsoenlijk uitoefenen. Het lijkt of de overheid denkt laat ze(het publiek) maar lullen, we doen toch ons ding. Het enige verschil met sommige totalitair geregeerde landen is dat die repressie gebruiken en wij hier laten de mensen van het kastje naar de muur lopen. Komt uiteindelijk op het zelfde neer.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
15 juli 2019
De teloorgang van de integriteit van overheids dienaren is m.i. recht evenredig met het verkwanselen van onze soevereiniteit aan "EUropa"..

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)