Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

TRUMP

Dat Trump een rare snuiter is, is bekend. Eigenlijk een heel gemiddelde Amerikaan. Racistisch en heel erg dom.
Vandaag sommeerde hij enkele democratische congresleden (waarvan de meeste in Amerika geboren) naar hun thuisland te gaan. Oei Trump, waar moet jij dan heen? Amerika is immers het land van de Indianen - de oorspronkelijke bewoners.
Domkop, besef je dan niet dat er geen enkel fatsoenlijk land in Europa is dat jou wil opnemen.

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 15 juli 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

5.0 met 4 stemmen 1.003Er zijn 9 reacties op deze inzending:

Naam:
Bet Weter
Datum:
27 juli 2019
Beste Catrinus: Toen ik je bewering las had ik ook zo mijn bedenkingen. Eerst de man in een hokje zetten (framen) als rare snuiter. Daarna iedere gemiddelde Amerikaan racistisch en dom noemen. Dan aan de woorden van de man geen recht doen. Hij heeft niet gesommeerd. Geeft op zich niet. Iedereen heeft zo zijn eigen invalshoek en kijk op de zaak. Ik vind de reacties op je bewering door Hettema duidelijk minder storend dan jij. Dat is persoonlijk uiteraard. Een woord als “sneu” vind ik eerder iets neerbuigends en kleinerends hebben. Dat klinkt als: “ach wat zielig hij weet niet beter en het heeft geen nut er nog aandacht aan te besteden”. Tenminste zo lees ik het dan. Maar wellicht bedoel je het anders.
Naam:
catrinus
Datum:
26 juli 2019
beste Bet Weter. Ik heb gemeend "wat sneu" te moeten zeggen en het in eerste instantie bij die gedachte te laten omdat ik de toon van het commentaar van Hettema richting mij te persoonlijk, onaardig en iets neerbuigends vond hebben. De enige manier het te negeren is niet reageren om een soort 'twitterachtige' discussie te voor komen.
Ik vond dat ik richting Karel Jong moest laten weten, waarom ik niet had gereageerd op het laatste commentaar van Hettema, zoals hij wel keurig heeft gedaan.

Helaas vandaag weer een enorme schietpartij geweest in Amerika en een persoonlijke tweet van Trump richting Zweden over een 'vermoedelijk criminele' rapper, weer getuigenissen van hun intelligentie? Heeft die niks beters te doen dan zich met iedereen en ieder land te bemoeien?
De grootindustriëlen bepalen daar trouwens veel te veel. Iets wat hier helaas ook steeds meer plaatsvindt.
Natuurlijk ben ik wel altijd blij met goed onderbouwd commentaar.
Naam:
Bet Weter
Datum:
25 juli 2019
“Dat Trump een rare snuiter is, is bekend”: een framende dooddoener van wereldformaat Catrinus.
“De gemiddelde Amerikaan is heel erg dom en racistisch”: het zal je maar gezegd worden.
“Fatsoenlijk land”: vul het maar in en kleur de plaatjes.
Gezien bovenstaande is het niet zo vreemd dat Hettema kritisch reageert. Om dan via een derde te reageren met “ach wat sneu” is een zwaktebod en toont van weinig respect naar de reageerder. Wees blij dat ie reageert al is het kritisch.
Naam:
catrinus
Datum:
19 juli 2019
Beste Karel Jong ik had geen zin om nog meer energie aan meneer Hettema te besteden en het slechts bij de gedachte gelaten:
Ach wat sneu …….
Naam:
Ton Hettema
Datum:
19 juli 2019
Sorry Catrinus, maar ik moet toch even iets rechtzetten wat Karel betreft:
het onder ogen zien van de aannames waarmee het eigen opslagreservoir is gevuld, en deze te toetsen aan de rigide criteria van wat in feite is gebeurd of is gezegd, is ALTIJD oncomfortabel; aan welke 'kant' je ook staat, of met welk kamp je ook maar sympathie hebt. Aannames en sympathieën horen niet thuis in het zoeken naar de waarheid. Ze staat zeker niet in de krant en is evenmin te zien in de NPO thuisbioscoop..
Naam:
Karel Jong
Datum:
19 juli 2019
Op zich kan het geen kwaad, dat commentator Hettema ons (en de schrijver) wijst op het nut van inzien van 'de oncomfortabele waarheid van je eigen gebrek aan helder denken'. Minsten zo ongemakkelijk is de andere kant van deze 'wijsheid'. Namelijk de akelige effecten van non-communicatie door de eigen wijsheid als juist wel comfortabel te presenteren. In dit type dialogen waarschuwt de een ons bij voortduring voor dom en willoos denken.

Dit onder manipulatie van duivelse media en valse profeten. Op deze wijze worden echter nauwelijks bruggen geslagen. Alleen al omdat de getoonzette arrogantie een slecht voertuig is voor pogingen tot wederzijds begrip. Zodat Hettema nog jaren voort kan met zijn waarschuwingen in de sfeer van de achterkant van zijn gelijk. En wij als sukkels met ons 'gebrek aan helder denken' geteisterd worden door op hol geslagen stokpaarden uit de Hettema Weide.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
18 juli 2019
Is het je wel eens opgevallen hoe lastig het is om iemand onbevooroordeeld tegemoet te treden (te luisteren zonder je eigen draai er meteen op los te laten) als net de vorige dag je beste vriend hem een listige, doortrapte leugenaar heeft genoemd? Dat is precies wat jouw beste 'vrienden' (de tv en kranten, je naaste omgeving) de afgelopen twee en n half jaar hebben gedaan. Als je een vent bent, en de waarheid meer liefhebt dan je 'vrienden', dan (en alleen dan) slaag je er misschien in om je 'denken' in vooroordelen te betrappen. Maar alleen als je de oncomfortabele waarheid van je eigen gebrek aan helder denken onder ogen durft te zien..
Naam:
catrinus
Datum:
16 juli 2019
Misschien Ton, maar ik begrijp uit jouw tekst dat jij meneer Trump nog niet helemaal doorziet(of je bent het met hem eens, mag ook natuurlijk). Ook ik doorzie hem waarschijnlijk niet helemaal, maar ik weet wel de bedoeling van zijn tekst in te schatten, op grond van z'n eerder gedane uitspraken. En die zijn door z'n context en tegen wie hij ze uitte duidelijk, maar zoals gezegd ook heel dom.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
16 juli 2019
Je hebt je weer eens laten ringeloren door de tweedehands nieuwsverschaffers van radio, tv en krant. Die weten altijd zo'n draai te geven aan de mallemolen van het leven dat hun eigen blinkende stokpaardje op de voorpagina staat te pronken. En jij helpt hen bij het verder vermenigvuldigen van hun domme gedram over racisme. "Als het je hier niet bevalt, dan ben je vrij om te gaan" is precies wat het is. Heeft je vrouw dat nooit tegen jou gezegd? Je vader? De leraar op school? De baas van het bedrijf waar je werkt? Is dat racistisch?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)