Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Hongerklop...

Wat een drama voor Mathieu van der Poel: vol zelfvertrouwen de laatste 20 kilometers aanvoeren en dan plotseling geveld worden door de hongerklop.
Vraag blijft: kwam dit door zijn jeugdige overmoed dat hij vergeten was te eten? Was de Nederlandse ravitaillering op tijd? Had hij te weinig lange wedstrijden in de benen?
Hoe het ook zij: het blijft een kanjer!

Schrijver: Victor S., 29 september 2019


Geplaatst in de categorie: sport

4.5 met 2 stemmen 991Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Victor S.
Datum:
1 oktober 2019
Ik las in de krant dat hij door kou bevangen werd. Menselijk in deze bijna onmenselijke wedstrijd.
Naam:
catrinus
Datum:
30 september 2019
Wat een geweldige wedstrijd gisteren. Daarom is wielrennen misschien een van de meest mooie (TV)sporten. Wielrennen is als het leven. Dat werd gisteren weer duidelijk. Favorieten sneuvelden bij bosjes. Volgens eigen zeggen had Mathieu genoeg gegeten en gedronken. Uit eigen ervaring kan ik er over meepraten. Soms kun je gewoon niet genoeg eten om je energiepeil aan te vullen. De inspanningen zijn te veel of te langdurig. Mathieu had zich misschien iets minder moeten inspannen in de kopgroep. Je kunt het gevoel een beetje omschrijven als een gashaard die volop brandt en dan plotseling op de waakvlam wordt gezet, dan wordt het snel kouder en kun je slechts op een laag pitje doorfietsen.
Wat een geweldige winnaar trouwens. Gelukkig won Trentin niet, die liep volgens mij de kantjes er een beetje af. Chapeau Pedersen

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)