Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Ik beweer dat de overheden (degenen die vanuit historische instituties het mandaat hebben weten te bemachtigen over de rechten en geboden van een volk bindende beslissingen te nemen) in praktisch alle opzichten schromelijk tekort schieten de huidige situatie en hun overwegingen en motieven daaromtrent helder en transparant te communiceren met 'het volk' dat zij nog altijd lijken te benaderen als een onwetende, onverantwoordelijke, zonder hun wijsheid stuurloze kudde infantiele schapen.
Vooral stuitend is het om getuige te zijn van het totale gebrek aan visie dat er voor zorgt dat de hele westerse maatschappij fundamenteel wordt ontwricht en ondermijnd, misschien definitief, vanwege een tamelijk onschuldig biologisch malware pakketje waarvan de schade in geen enkele verhouding staat tot de verwoesting die de remedie veroorzaakt..

Schrijver: Ton Hettema, 23 maart 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

1.6 met 19 stemmen 175Er zijn 9 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
27 maart 2020
Ik ben de brenger van 't tegengeluid.
Hier nog een rariteit voordat ik me aan een column ga wijden om alles op een rijtje te zetten.

Wat te denken van de volgende uitspraak van Amerika's (VS) nummer ÉÉN, Deborah Birx leider van de Corona Virus Taskforce, die elke dag op tv het 327 miljoen zielen tellende Amerikaanse volk toespreekt, geflankeerd door Trump, Barr, Pence en dr. Fauci

Eerst in 't origineel en dan mijn vertaling (in 'n interview met Gretha van Susteren van Full Court Press)

[ze spreekt met de ... haperingen]

Deborah Birx: (Corona Virus Task Force)
We are worried that some people..
remember of all the people we’ve tested, 90 plus percent of them are negative..
So that means people..
we don’t want people to be reassured..
that their test was negative..
Because they probably have a different infectious disease that may also make people sick.
So we want people to assume that they have a respiratory disease..
That they have Covid or a Flu..
that it's contagious and they should at home, self quarantine..
wear a mask in the house, do not go out, and for the rest of the household members
we want them also to self quarantine..

vertaling:
We zijn bang dat sommige mensen..
wetend dat van alle geteste personen meer dan 90 procent negatief is..
dus dat betekent dat mensen..
we willen niet dat mensen gerustgesteld worden... dat hun test negatief was..
Want ze hebben waarschijnlijk een andere infectieziekte die ook anderen zou kunnen besmetten.
Dus we willen dat mensen aannemen dat ze een ademhalingsziekte hebben..
Dat ze Covid of Griep hebben..
dat 't besmettelijk is en dat ze thuis in zelf-quarantaine moeten gaan..
dat ze in huis een masker moeten dragen, niet naar buiten gaan, en we willen ook dat de andere leden van het gezin in zelf-quarantaine gaan..

Zouden de Nederlandse Verantwoordelijke Virusbestrijders ook zo denken?
Naam:
Freek Berglust
Datum:
26 maart 2020
Alleen kijkend naar de cijfers rond de laatste influenza golf, zoals Hettema hieronder presenteert, zou je de neiging hebben de huidige pandemie te nuanceren. Gezien de wereldwijde cijfers van de uitbraak (India, VS, Rusland) lijkt mij deze nuancering niet correct. Hoewel geen statisticus, komt op mij de rekenkunde van de 'gewone' griep niet correct over tegen de achtergrond van de wereldwijde uitbraak en de talloze maatregelen. Dus om het als een 'tamelijk onschuldig malware pakketje' te zien, lijkt mij fors verkeerd. Maar ik wacht met spanning op een al vaker gevraagde uiteenzetting van de beweerder van dienst. Liefst als column van de dag.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
25 maart 2020
In Nederland zijn in t seizoen 2018-2019 ruim 2900 mensen meer gestorven tijdens de gewone griepepidemie dan verwacht, zegt de officiële rapporteur. Dit (ongewoon lange) griepseizoen liep van okt 2018 tot mei 2019. Er waren 400.000 zieken (influenza), 165.000 consultaties, 11.000 ziekenhuis opnames (longontsteking) en 2900 meer doden.
Tot nu toe staat de teller van dodelijke corona gevallen op 356. Dit ter vergelijking en herinnering, alsmede om mijn bewering van n tamelijk onschuldig pakketje biologische malware (in vgl met andere besmettelijke ziektes) (en de draconische pandemische paniekgolf) te staven..
Naam:
Olean
Datum:
25 maart 2020
De gegevens die tot dusver zijn verzameld en gepresenteerd zijn cruciaal. Cijfers liegen niet, zegt men, maar statistieken altijd.
Per definitie, met een foutmarge van max. 5%. Volgens de laatste cijfers van 25-3-2020 8.22 p.m. (te vinden op NOS.nl) zijn er in ons land 1836 geregistreerde besmettingsgevallen; 'de meeste' overleden slachtoffers zaten in de leeftijdscategorie 75-79. Zie de bijdrage van Ton.
Bijkomend relevant criterium: ruim de helft van hen had 'onderliggende aandoeningen' als hart- en vaatziekten en hoge bloeddruk.
Maar ook daarmee kan licht gesjoemeld worden. Niemand kan alles weten, want niemand kan alle informatie controleren, zeker niet in gevallen van de arts-patiënt relatie.
Het zijn extreme pathogene condities waarin we ons bevinden, nooit eerder vertoond (afgezien van de verschrikkingen die in
'de waanzinnige veertiende eeuw' (Barbara Tuckman) over heel Europa woedden.
Het vervelende is dat we niet weten wie de grootste vijand is en waar die zich bevindt.
We weten dat hij behoorlijke schade kan aanrichten als je de verschrikking in je lichaam hebt weten te doorstaan. Maar hoe herstellen ex-patiënten zich, kunnen ze de draad weer op dezelfde wijze oppakken, ondervinden ze geen blijvende schade? En we hebben nog altijd geen probate remedie.
We kunnen voorlopig afgaan op wat er in China is gebeurd, hoe ze zich daar herstellen en hoe ze zich vervolgens 'in een nieuwe wereld' weten te handhaven.
Kortom, accepteren van informatie die we niet zelf kunnen controleren is en blijft een hachelijke zaak. Maar bij bestrijding van desinformatie kun je wel mensen ervoor immuniseren door ze alleen kennis te laten maken met wat goede informatie is. Oftewel betrouwbare, controleerbare, verifieerbare gegevens, en dan doel ik met name op de gedragingen van dat pakketje malware.
Naam:
Freek Berglust
Datum:
25 maart 2020
Commentator Gosse trekt helaas rare conclusies. Maar wel goed, dat hij zich laten lezen in dit draadje. Zo is volgens mij zeker geen sprake van een discussie tussen 'intellectuelen'. Voor zover ik sowieso al aan deze definitie beantwoord. Doel van de maatregelen is al lang duidelijk. Hier gaat het echter om een andere invalshoek. Namelijk het idee van Hettema, dat het middel erger is dan de kwaal en dat wij ook in tijden van Corona door media akelig gemanipuleerd worden. En dat volgens Hettema het gaat om 'een tamelijk onschuldig biologisch malware pakketje'. Nadere toelichting volgt hopelijk. Kern is helemaal niet of de maatregelen 'zo moeilijk zijn te begrijpen', wat mij betreft.
Naam:
Bjarne Gosse
Datum:
25 maart 2020
Het gaat over dat er niet teveel mensen tegelijk ziek moeten worden omdat dan de economie helemaal plat ligt en de zorgverlening te kort gaat schieten en er ook mensen aan zorg tekort dood zullen gaan, is dat voor de heren intellectuelen nu zo moeilijk te begrijpen?
Naam:
Freek Berglust
Datum:
25 maart 2020
Dank voor rekensommen en conclusies. Eerste stap is gezet. Nu nog breder in een column voor meer aandacht. Met daarin- als je mij toestaat- ook de redenering over manipulatie door instanties en media. En het aspect dat het middel erger is dan de kwaal ('tamelijk onschuldig biologisch malware pakketje'). Nederlands.nl 'verdient' wel een pittige discussie. Bij voorkeur in meer strakke taal en vermijden van barokke of literair bedoelde overdaad. Ja, dat lijkt onaardig, maar is het niet. In deze discussie is risico voor verkeerd verstaan te groot. Nu ja, dat is uiteraard mijn strikt persoonlijke opvatting.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
25 maart 2020
Als eerste de gegevens: volkskrant 24-03-2020
Gemiddelde leeftijd overledenen in NL (toegeschreven aan CoVid19): 82 jaar
Percentage in Italië met onderliggende ziekte: 98,8%

Cijfers RIVM 24-03-2020

"Tot en met 24 maart 2020 zijn er in Nederland in totaal 5560 COVID-19
patiënten gemeld aan het RIVM. De meeste gemelde patiënten vallen in
de leeftijdscategorie 55-59 jaar. Tot nu toe zijn van deze gemelde
patiënten 1495 opgenomen in het ziekenhuis en 276 overleden. De
meeste overleden patiënten zaten in de leeftijdscategorie 80-84 jaar."

Ton: In mijn kritische leesmodus, zie ik hierin een (bewuste?) 'bias'
Door te zeggen dat 'de meeste overleden patienten in de leeftijdscategorie 80-84 jaar zitten' verdoezelt het RIVM dat de GEMIDDELDE LEEFTIJD (volgens vk-gegevens) 82 jaar is.

Een rekensommetje: als er van 10 mensen 9 personen 83 jaar zijn, dan zijn ze in totaal 720+27=747 jaar.
Als de 10-de 55 jaar is, dan 747+55=802 jaar. Die ene persoon van 55 haalt dus t gemiddelde met 3 jaar naar beneden.
Tweede som: als die 10-de bijv. 20 jaar zou zijn, dan wordt 't gemiddelde 767/10=76,7 jaar.
Die haalt 't gemiddelde dus 7 jaar naar beneden.
Dit zegt mij dat de categorie 55-59 jaar praktisch afwezig is in de gemelde gevallen. En dat 55 tot 59 jarigen praktisch allemaal herstellen.

Dit betekent dat 'we' onze aandacht moeten richten op de werkelijk oude mensen.
Dit betekent ook m.i. dat het STOM is om met die oude kwetsbare medemensen (opa's en oma's) te gaan slepen van Uden naar Zwolle (wat so-wie-so stom is, want je verspreidt het probleem over 't hele land!
(Elke stad van enige betekenis z'n eigen crisis, zou je cynisch kunnen zeggen)

Mensen, ook artsen, verplegers, RIVemmers en indrukmakers als Rutte, Grapperhaus (van Justitie) (wat doet die daar in Godsnaam?) en de coördinator TERRORISMEBESTRIJDING (Aalbersberg, Pieter-Jaap of Zorko, Patricia) (Wat doen die daar in Godsnaam? Is dit 'n terroristische aanslag??

Dus dat eerst even.
Misschien schrijf ik 't wel allemaal in 'n column, maar je ziet, 't kon wel 'ns 'n lange worden..
Naam:
Freek Berglust
Datum:
24 maart 2020
Ziehier nu eens een bewering die bijzonder stelling lijkt te nemen tegen het heersende gevoel in. Prima, een bewering mag helder, strak en tegen de stroom in zijn. Zeer helaas ontbreekt nog steeds een meer uitgebreide en heldere toelichting op deze bewering. Overigens ga ik er maar vanuit dat met 'onschuldig biologisch malware pakketje' het Corona virus wordt bedoeld. Ook lijkt de schrijver van deze opvallende bewering doden en zieken in een soort persoonlijke statistiek te plaatsen. Met als conclusie: de maatregelen kosten veel meer geld en maatschappelijke ontwrichting dan 'strikt' noodzakelijk.

Vooralsnog komt de schrijver op mij enigszins laf over. Een bewering plaatsen ergens op de site, nu ja, heel dapper is dat nog niet. Schrijf eindelijk eens een heldere column van de dag hierover. Leg daarin uit hoe relatief onschuldig het virus is. Schets zonder bakkenvol vraagtekens en een overdaad aan literaire metaforen de stelling, welke nu zo provocerend in deze bewering staat. We behoeven het uiteraard geheel niet eens te zijn met elkaar. Maar treed nu eens eenmalig uit de comfortzone van gefilosofeer, literair, barok taalgebruik en gevraag.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)