Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

TOESLAGENAFFAIRE

De belangrijkste conclusie van deze affaire is dat dit kabinet heeft gefaald. Vragen rijzen als – wat stelt de politiek nog voor en wat is eigenlijk democratie?
De enige mogelijkheid om nog enige geloofwaardigheid in bovenstaande terug te winnen is dat deze regering onder diepe gemeende spijtbetuigingen zelf aftreedt en niet afwacht tot ze eventueel wordt weggestuurd.

Schrijver: Catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 19 december 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.5 met 2 stemmen 99Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
catrinus
Datum:
19 december 2020
Inderdaad politiek is complex. de multinationals en ambtenaren hebben zo lijkt het de touwtjes in handen. Onder Rutte is door de liberale privatisering veel kapot gemaakt of verslechterd(o.a., zorg, onderwijs, openbaar vervoer, woningbouw, milieu) en het lijkt er echt op dat de heren/dames politiek bedrijven als bijbaantje om straks een mooi nieuwe baan in het bedrijfsleven te vervullen als dank/beloning. Democratie betekent dat die mensen die door ons zijn gekozen dat zouden moeten doen wat goed is voor z'n kiezers. Eigenlijk is de conclusie van de commisie dus toch correct - niemand heeft het gedaan en dus eigenlijk wij met z'n allen schuldig.
Dus wees gerust, hooguit zal er een staatssecretaris, voor de vorm worden opgeofferd. Maar mocht deze regering nog enige fatsoen bezitten dan stappen ze op.
Om niet helemaal negatief realistisch over te komen, ze zijn er echt nog wel de oprechte parlementariërs, de echte volksvertegenwoordigers: de Pieter Omtzigts en de Renske Leytens.
Naam:
Marja Raadt
Datum:
19 december 2020
Politiek is een zeer complex proces van afweging van belangen, waarbij je het niet iedereen naar de zin kan maken.
Democratie is o.a. dat er parlementaire enquêtes worden gehouden, die zaken tot op de bodem uitzoeken. Ook en misschien wel juist zaken waarbij de Overheid ernstige steken laat vallen.
Itt wat Catrinus lijkt te denken, ervaar ik het rapport als een juweel van de parlementaire democratie.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)