Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Klaver opereert niet handig

Jesse Klaver zal een motie van wantrouwen indienen tegen het huidige kabinet vanwege missers in de Toeslagenaffaire.
De ellende van deze affaire werd voornamelijk veroorzaakt door vorige kabinetten, weggepromoveerde ambtenaren, Tweede Kamerleden van vorige jaargangen en al te formalistisch oordelende juristen van de Raad van State.
Ook uit electorale overwegingen lijkt het me niet handig voor Jesse om te proberen dit kabinet, dat onder de bezielende leiding van Minister De Jonge probeert het virus te bedwingen, machteloos te maken.

Schrijver: O.U. Deis, 12 januari 2021


Geplaatst in de categorie: politiek

3.3 met 7 stemmen 245Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Karel Jong
Datum:
12 januari 2021
De slachtoffers willen volgens mij een vorm van vergelding. Staat los van de vergoeding door de falende overheid. Of het lukt, weet ik niet. Maar de roep om een soort 'straf' kan ik wel plaatsen. Waarom direct aan een 'publiciteitsstunt' wordt gedacht, is mij een raadsel. Maar ik behoef ook geen antwoord. Anders blijven wij aan de gang.
Naam:
O.U. Deis
Datum:
12 januari 2021
Karel, de aangifte van advocaat Groeneveld tegen 5 bewindslieden zie ik als een publiciteitsstunt die de portemonnee van de advocaat goed zal doen, maar waar de gedupeerden niets mee zullen opschieten.
Naam:
Karel Jong
Datum:
12 januari 2021
Ik doelde niet op dementeren, maar op gewoon vergeten/negeren. De slachtoffers hebben zojuist aangifte gedaan bij het OM richting de veroorzakers van de ellende. Dus daar wordt toch anders gedacht over de schuldvraag. Dat compenseren moet uiteraard snel gebeuren, maar dat stond niet zo duidelijk in de bewering van Deis. Dat besluit tot zo snel mogelijk compenseren is al genomen. Nu de uitvoering nog. Staat los van wel of niet aftreden.
Naam:
O.U. Deis
Datum:
12 januari 2021
Deis is nog niet dement, Karel.
Wel denkt hij heel praktisch: wie van de slachtoffers is erbij gebaat dat dit kabinet aftreedt?
Laat men zich nu concentreren op de methode om de slachtoffers onverwijld te compenseren.
Naam:
Karel Jong
Datum:
12 januari 2021
Vergeet Rutte niet in uw lijstje van eerdere aanstichters. Nog los van de Rutte doctrine. Nog los van zijn verantwoordelijkheid voor de aanzet tot domme en meedogenloze fraudebestrijding. Nog los van het aanzien van de politiek. Nog los van het feit dat ook een demissionair kabinet de pandemie nog wel even kan bestrijden. Nog los van het feit dat deze beteugeling van het virus zo wendbaar lijkt als een paling in een emmer snot. Nog los van het feit dat het er niet om gaat of Klaver zo onhandig is. Wel dat het aanzien van de politiek zelden op zo'n heldere en beschamende wijze is te zien en te horen geweest als in de verhoren rond de Toeslagen Affaire. Deis vergeet veel, zo het lijkt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)