Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Diederik Gommers

Gezien zijn vaak ongenuanceerde uitspraken zou het beter zij dat Diederik Gommers, geen viroloog of epidemioloog, voorlopig zijn mond zou houden over zaken die geen betrekking hebben op zijn vakgebied. Hij veroorzaakt meer verwarring dan duidelijkheid.

... Geen commentaar ...

Schrijver: Bet Weter, 20 januari 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.8 met 4 stemmen 102Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Bet Weter
Datum:
20 januari 2021
Nou Gommers heeft zijn mening over de avondklok alweer bijgesteld. Hij zwalkt maar heen en weer en voedt zijn gretige instagramvolgers (meer dan 460 duizend) met deze niet te missen berichten.
Heb gekeken op zijn Instagramaccount en het is één grote Diederik Gommers show. Maar dat is de mans goed recht als ie zich daar prettig bij voelt.
Hier nog een stukje uit een interview met Gommers:
Diederik Gommers: “Ik word gebeld door media en dan zeg ik wat ik vind. En dan valt iedereen daar overheen. Dan denk ik: ho ho, jullie hebben mij met z’n allen belangrijk gemaakt. Dus Diederik mag alleen wat roepen als het in je straatje past?”
Ik denk dat er maar 1 persoon is die Diederik Gommers belangrijk maakt en dat is hijzelf.
Diederik Gommers: “Maar daarna denk ik ook: hebben ze niet gewoon gelijk? Dan neem ik me voor om vooral over de ic’s te praten, dichtbij mezelf te blijven, een tijdje niet naar de tv te gaan.”
Een wijze gedachte die ik in mijn bewering al deelde met hem. Helaas blijft de praktische uitvoering achterwege bij Gommers.

Ik ben niet voor of tegen de avondklok. Dat zoeken de experts maar uit. Ik kan dat niet beoordelen. Ik zie wel dat het ondersteund moet worden door een meerderheid in de Tweede Kamer. Dus “ Een drastische maatregel van een demissionair kabinet dat de overgrote steun van de Kamer en van veel mensen zal missen” zal het dus niet worden Marja.
Naam:
Bet Weter
Datum:
20 januari 2021
Beste Marja,

Ik bedoel niet alleen zijn uitspraak over de avondklok. Een kleine bloemlezing:
Mondkapjes zag hij niet zitten.
Vrouwen kunnen beter niet zwanger worden
De lockdown gaat wellicht tot de zomer duren
En vier dagen geleden nog: de derde golf komt eraan en dat is zeer zorgelijk.
Op 30 december: De situatie rondom het aantal beschikbare bedden wordt steeds nijpender.

En gisteren inderdaad opeens: We kunnen het wel aan met de bedden en een avondklok niet nodig!
Het is allemaal niet te rijmen en zorgt m.i. alleen maar voor onrust. We hebben teveel “experts” in Nederland met profetische gaven denk ik.
Naam:
Marja Raadt
Datum:
20 januari 2021
Beste Bet,

Ik denk dat je doelt op IC-voorman Gommers' mening dat de avondklok niet nodig is.

Eerlijk gezegd ben ik ook geen voorstander van de avondklok. Een drastische maatregel van een demissionair kabinet dat de overgrote steun van de Kamer en van veel mensen zal missen. Zo wordt het fundament onder een eensgezinde bestrijding van het virus aangetast. Voor mij is de mening van Gommers meer dan welkom.

In het algemeen ben ik voor een vrije uitwisseling van zinvolle gedachten. Alleen bij (ex)viroloog Ab Oosterhaus heb ik mijn twijfels: die meningen missen coherentie.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)