Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Verminderende slagkracht van Tweede Kamer

De uitbreiding van het aantal partijen van 17 (!) naar 18 (!!) partijen in de Tweede Kamer belooft niet veel goeds voor de slagkracht van het parlement.

Een twaalftal partijen kunnen nu hun luidruchtige voetzoekers afvuren op onze premier (PVV, FvD, Groep Van Haga, Ja 21, groepje De Haan, BBB en PvdD, SP, Denk, Bij1 en in mindere mate GL en PvdA).

Gedurende de urenlange debatten dreigt het meer redelijke geluid van VVD, CDA, D66, VOLT, CU, SGP bij chaotische interrupties nauwelijks meer gehoord te worden.

Schrijver: O.U. Deis, 16 mei 2021


Geplaatst in de categorie: politiek

3.5 met 6 stemmen 230Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Karel Jong
Datum:
17 mei 2021
Naast het wat oorlogszuchtige 'slagkracht' is het zo langzamerhand wel tijd om in het parlement juist de prikkels en andere geluiden te horen en te bezien op effect en realiteit. Al bijna een halve eeuw of nog langer weten wij hoe de 'oude partijen' werken, soms draaien, kolen en geiten sparen, of ook gewoon domme fouten maken, welke vele landgenoten raken. Dus ja, wat is een 'meer redelijk geluid' vandaag de dag? Van OU Deis worden wij vooralsnog niet wijzer, in mijn beleving tenminste.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)