Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Respect voor Mevrouw Kaag

Mevrouw Kaag verdient respect voor de wijze waarop zij de eer aan zichzelf houdt.
Zij was als Minister van Buitenlandse Zakenpolitiek eindverantwoordelijk voor de gang van zaken in Afghanistan.
Onderzoek zal moeten uitwijzen in hoeverre zij persoonlijk fouten heeft gemaakt.
Heel veel van wat mis gaat in Den Haag lijkt te komen door ondoorgrondelijke ambtelijke processen (Toeslagenaffaire!)(Belastingdienst), uit de kluiten gewassen semi-overheden (Rijkswaterstaat, UWV, NzA etc.), de motie-zondvloed in de Tweede Kamer die uitvoering zeer bemoeilijkt, falende controle-mechanismes (Rechtbanken en Hoge Raad in zake de Arnhemse Villamoord).

Schrijver: O.U. Deis, 17 september 2021


Geplaatst in de categorie: politiek

3.1 met 14 stemmen 237Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Bet Weter
Datum:
17 september 2021
Respect voor dat ze haar woord houdt is prima. Maar in mijn ogen is dat maar een zeer klein respectje. Ze kon eigenlijk niet anders en de eer is ver te zoeken. Was ze niet afgetreden dan was haar tot in lengte van dagen nagedragen dat ze anderen de maat neemt maar zelf net zo handelt. Als je je mede kabinetsleden meent te mogen schofferen (Rutte) en te kleineren (Segers) binnen het moeizame formatieproces dan ben je inderdaad “een ander mens”. Dat dan weer wel!
Naam:
Karel Jong
Datum:
17 september 2021
Respect hebben, ach dat mag hoor, heer of mevrouw Deis. Voor ambtelijke processen is echter nog steeds een bewindspersoon verantwoordelijk. Ook in de ambtelijke cultuur heerst uiteraard groepsdwang (zie Roxane van Iperen) versus de moed om er als individuele ambtenaar tegenin te gaan. Niettemin zijn ook op een departement redelijke mogelijkheden om de politiek in te seinen over blunders en uitvoeringschaos. De minister of staatssecretaris mag daarbij zelf wel een actief open en luisterende instelling bezitten. Maar goed, ambtenaren vormen wel een zekere macht. Maar ik meen te weten, dat een sterke bewindspersoon daar erg veel aan kan doen. Hierin speelt ook de secretaris-generaal (baas van alle ambtenaren op een ministerie) een belangrijke rol.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)