Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Sanctie voor samenscholers

Het is uiterst vervelend voor een democratische samenleving dat steeds meer onverstandige burgers zich weinig of niets aantrekken van opgelegde verboden. Ik denk b.v. aan het verbod op vuurwerk afsteken in heel Nederland en het recente verbod op samenscholing in Amsterdam. Er is logischerwijs te weinig politie om de verboden effectief te handhaven, wat ook niet meehelpt om te zorgen dat mensen zich aan geboden en verboden en adviezen van de Overheid gaan houden.
Hopelijk wordt de door professioneel optreden van de politie gearresteerde samenscholers in Amsterdam op zeer korte termijn een zware sanctie opgelegd.

Schrijver: O.U. Deis, 3 januari 2022


Geplaatst in de categorie: maatschappij

5.0 met 1 stemmen 179Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Freek Berglust
Datum:
4 januari 2022
O.U.Deis heeft voor mij de neiging om regelmatig open deuren in te trappen. De beweringen zijn dan ook niet altijd even origineel in mijn waarneming. Deze bewering over zijn of haar verzoek voor 'zware sancties' is weer een typisch voorbeeld. Dat het 'vervelend' (sic) is voor een democratische samenleving, dat opgelegde verboden niet altijd gevolgd worden, vind ik een merkwaardige insteek. Uiteraard ben ik geen voorstander van wetteloosheid. Toch past het ook in een democratie, dat negeren van gezag ruimte krijgt. Per definitie voor honderd procent alles min of meer braaf opvolgen wat de staat verordonneert is op zich geen kenmerk van democratie. Al begrijp ik wel dat O.U.Deis bezorgd is over te ver gaande anarchie in ons aangeharkte landje. Mijn conclusie: een wat angstige en beperkte 'bewering'. Althans, zo komt deze op mij over.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)