Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Oranje op weg naar het EK (2024)

Het WK is voor Oranje geëindigd met een nederlaag - mede door het snelle uitvallen van Lohuis - tegen het fris spelende Japan.
Ons sterk verjongde team speelde met een aanstekelijk enthousiasme (bij Daalderop, bij Plak, bij álle speelsters) maar was nog niet feilloos op elkaar afgestemd.

Ik verwacht dat deze ploeg ver kan komen in 2024 (EK) en 2026 (WK) als de ploeg zich kan doorontwikkelen. Al of niet met Avital Selinger, die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het fraaie samenspel van de dames.

... Aandachtspunten bij de evaluatie:

- bij de aanvallen minder op kracht inzetten maar meer op plaatsen
- Anne Buijs leren services op te vangen
- Bongaarts (prachtig gepeeld!) stimuleren om haar set-ups minder hoog te laten spelen: scheelt tijd waardoor de tegenstanders hun blok minder makkelijk kunnen formeren
- tijd voor een nieuwe libero?
- de handen bij het blokkeren zo plaatsen dat er minder retourballen buiten de lijnen vallen ...

Schrijver: Victor S., 10 oktober 2022


Geplaatst in de categorie: sport

4.0 met 1 stemmen 88Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ben Noordeling
Datum:
10 oktober 2022
Al bijna zes jaar delen volleybalsters Anne Buijs en de Braziliaanse Ana Carolina da Silva lief en leed. Maar op het WK stonden de geliefden (Nederland en Brazilië) strijdend voor een kwartfinaleplaats, tegenover elkaar in Ahoy. Brazilië won. Maar Ana verzuchtte toch: Anne Buijs het wordt niets zonder jou Anne Buijs. Of heb ik dat laatste verzonnen?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)