Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Egbers en Van Gelder liever niet meer in beeld

Het zou van inzicht (achteraf!) getuigen als presentatoren als Tom Egbers en Jack van Gelder zich niet meer op TV zouden laten zien: hun gedrag was - zeker in hun positie - structureel ongepast en kwetsend.

Schrijver: Wim de Wijs, 11 maart 2023


Geplaatst in de categorie: moraal

3.8 met 6 stemmen 91Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Richard Bahl
Datum:
14 april 2023
Wim als wijze inzender gaat wel heel stellig uit van ongepast gedrag en heeft de 'straf' al bepaald: niet meer op televisie. Hoewel ik geloof dat bij de omroep en tal van andere organisaties waar mensen dagelijks op elkaars lip zitten, ongewenste gedragingen voorkomen, wil ik waken voor al te snelle conclusies. Zeker als nader onderzoek nog plaatsvindt. Dat beide heren zelf enkele conclusies trokken op het punt van in de media verschijnen, is weer een ander verhaal.
Naam:
Bet Weter
Datum:
13 maart 2023
Of het terecht is vind ik moeilijk te beoordelen Wim. Het probleem is dat wij niet zuiver kunnen beoordelen wat heeft plaatsgevonden. De NOS ziet zich blijkbaar gedwongen om op de wokewolk mee te varen en voor de zekerheid maar dit standpunt, gezien het huidige klimaat, in te nemen. Als ik de column van de vrouw van Egbers lees (en haar geloof) kan je al makkelijk weer een ander standpunt innemen. Wees niet te snel in je oordeel als je niet volledig beschikt over wat er werkelijk en op welke manier is voorgevallen. Een zekere mate van (onbewuste) rancune van slachtoffers is ook niet uit te sluiten. Er is een verschil in je slachtoffer voelen of daadwerkelijk slachtoffer zijn. Daarmee wil ik niet zeggen dat de intenties van slachtoffers niet zuiver zijn maar dat zou m.i. niet automatisch moeten leiden tot een veroordeling van de dader.
Naam:
Wim de Wijs
Datum:
13 maart 2023
De echtgenote van Egbers - uiteraard niet verantwoordelijk voor zijn abjecte gedrag - heeft zich teruggetrokken als voorzitter van Mores.
En de Hoofdredactie NOS Sport is opgestapt.
Terechte stappen in mijn visie.
Naam:
Bet Weter
Datum:
11 maart 2023
Het optreden van enige (noodzakelijke) vorm van seksueel grensoverschrijdend gedrag is evolutionair bepaald en vrijwel onontkoombaar. Een probleem is dat de “wenselijke” grenzen niet streng zijn gedefinieerd en per situatie en per persoon verschillend kunnen zijn. Ook is het m.i. praktisch onmogelijk dat niet direct betrokkenen zich een tot in detail gefundeerd oordeel kunnen vormen m.b.t. tot het “grensoverschrijdend” gedrag.

M.a.w. het zal m.i. altijd een mijnenveld blijven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)