Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Afronding toeslagenaffaire

De Rechter heeft uitgesproken dat gedupeerden van de Toeslagenaffaire voor 1 juli 2024 een besluit moeten hebben ontvangen over de te ontvangen compensatie.
Mijns inziens kan dit alleen slagen als gemeenten en ambtenaren beslissingsmacht krijgen om bedragen definitief toe te kennen.
Minder generieke maatregelen maar meer maatwerk lijkt me vereist, waarbij er van uitgegaan wordt dat ieder individu of ieder gezin een geheel eigen behandeling verdient vast te stellen door daartoe uitgeruste ambtenaren.

Schrijver: O.U. Deis, 14 april 2023


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.8 met 5 stemmen 321Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
15 april 2023
Hopelijk heb je je in de datum vergist en is het 1 juli 2023; 2024 zou nog te pruimen zijn mits dan echt alles is afgerond.
Naam:
Richard Bahl
Datum:
15 april 2023
Tenzij ik mij vergis, wordt door ons Kabinet keer op keer betoogd, dat juist maatwerk de afhandeling tergend langzaam maakt. Omdat juist dan allerlei bureaucratische hobbels opduiken. Inderdaad, de vrijheid van ambtenaren is beperkt. Leidinggevenden geven - al of niet door politiek bepaalde - kaders aan. Je moet van goede huize komen om je daartegen te verzetten en mogelijk andere oplossingen aandragen die veel meer haaks staan op het beleid van de wantrouwende overheid. En wat is die overheid? Een optelsom van ambtenaren, waar onze kinderen, neven, nichten en buurlieden werken. Medeburgers dus, blij met een vaste baan en de bijbehorende zekerheid in deze dure en soms verwarrende tijden. Ja, en ook ik gun de gedupeerden uiteraard de beste oplossing binnen redelijke termijn. Hoe langer dit proces duurt hoe dieper dit schandaal invreet als een smerige bladzijde in het overheidsbeleid van de afgelopen jaren. Ook de Tweede Kamer was in de beginjaren veel te weinig alert. Later door Omtzigt c.s. gecorrigeerd.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)