Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Laten we afscheid nemen van Rutte

Achteraf moeten we constateren dat Rutte IV na een zeer langdurige formatie weinig heeft kunnen bijdragen aan reële oplossingen. Voorbeelden: stikstofproblematiek en woningnood.
Nu Rutte heeft gebroken met zijn coalitiepartners op een thema dat in wezen Europees is, ligt het voor de hand definitief afscheid te nemen van Rutte als regeringsleider. Er kleeft te veel aan hem in de politieke geschiedenis: toeslagenaffaire, aardebevingsproblematiek, gebrekkige asielzoekersopvang, opheffing bejaardenoorden, ontmanteling sociale werkplaatsen, vastlopende rechtspraak, een haperend geheugen etc. etc.
In Europa kan hij met zijn ruime ervaring en verbale begaafdheid mogelijk nog veel betekenen.

Schrijver: O.U. Deis, 7 juli 2023


Geplaatst in de categorie: politiek

3.7 met 7 stemmen 145Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Sir Joanan Rutgers
Datum:
11 juli 2023
Ik vind Esther gewoon wel een leuke vrouw, maar voor het premierschap is zij inderdaad niet geschikt. Om tot een geschikte kandidaat/kandidate te komen, hutsel ik de gedachtenstroom eerst graag flink door elkaar. Met een licht serieuze bedoeling. Maar wat jij oppert, beste Wim, is veel interessanter, de inmiddels gescheiden (dus met extra energie geladen!) Femke Halsema mag wat mij betreft inderdaad de eerste, vrouwelijke premier van Nederland worden, maar volgens mij heeft ze daar inmiddels helemaal geen zin meer in! (-)
Naam:
O.U. Deis
Datum:
10 juli 2023
de loftuitingen, die Rutte vandaag in de Tweede Kamer ontvangt, komen bij mij enigszins hypocriet over, met name die van 'zijn vriend' Wilders.
Ik kan me voorstellen dat men opgetogen is dat Rutte van het politieke toneel verdwijnt, maar we moeten eerlijk zijn in de beoordeling van zijn politieke doen en laten. En dan scoort hij beslist geen schoonheidsprijs... zeker niet als we afgegaan op zijn laatste politieke zet: het aftreden forceren vanwege rechtse krachten binnen zijn partij over een bananenschil, waar bakken vol rottend fruit in Groningen een maand ervoor geen reden waren om op te stappen...
Naam:
Wim de Wijs
Datum:
8 juli 2023
Mevrouw Ouwehand spreekt mij met haar wat zeurende stem en verongelijkte uitstraling totaal niet aan. Ook de dames Kuiken en Marijnissen hebben voor mij de uitstraling van uitgeknepen citroenen.
Wie ik wel zie zitten als premier - mits links gaat regeren wat uitgesloten lijkt - , is Femke Halsema. Zij probeert te luisteren naar de burger en heeft managementervaring opgedaan als eerste burger van Amsterdam.
Naam:
Sir Joanan Rutgers
Datum:
8 juli 2023
Premier Esther Ouwehand!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)