Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Pieter Omtzigt heeft een grote kans laten lopen

Pieter Omtzigt heeft een grote kans laten lopen door niet het gesprek aan te gaan met het CDA, van oudsher een fatsoenlijke regeringspartij. Toegegeven: ze hebben hem een paar jaar geleden een kunstje geflikt met het aanwijzen van Hoekstra als partijleider. Maar nu kon hij zijn eisen op tafel leggen en als boegbeeld van het CDA eindelijk zijn ideeën vorm laten geven in een nieuw kabinet.
Een eigen partij oprichten is gekkenwerk en destabiliseert alleen maar ons toch al krakkemikkige politieke systeem met zoveel partijen van opportunistisch allooi.

Schrijver: O.U. Deis, 30 juli 2023


Geplaatst in de categorie: politiek

4.0 met 4 stemmen 122Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Olaf Deis
Datum:
3 augustus 2023
Het is nu wel zeker dat Omtzigt met een kleine groep mensen een nieuwe partij uit de kleigrond aan het stampen is.
Hij lijkt als toekomstig premier in ieder geval ongeschikt: dat heeft hij gemeen met Caroline van der Plas van de omhooggeschoten BBB, die daar openhartig voor uitkomt, wat haar siert.
Voor een vak als minister (eerste minister!) moet je mentaal heel sterk en bijzonder stabiel zijn. Zijn langdurige burn-out heeft laten zien dat hij dat niet is.
Dat hij zich nu op sleeptouw laat nemen door een groepje politieke gelukzoekers stemt mij niet vrolijk.
Wat mij betreft, Pieter: zoek een leuke baan elders!
Naam:
Bet Weter
Datum:
2 augustus 2023
Waarom je je pijlen alleen op het CDA richt is mij niet duidelijk Catrinus. Later geef jezelf aan dat het lastig is om genoeg oprechte politici te vinden en dat je buiten Pieter en Renske geen steun uit de Kamer hebt gehoord. Een beetje tegenstrijdig lijkt me. Je conclusie zou dan moeten zijn dat je eigenlijk geen enkele partij ziet zitten. Allemaal glibberige draaikonten.
Pieter met een eigen partij is gedoemd om na wellicht een eerste succesje weer enorm weg te zakken…maar hoera dan hebben we er wel weer een splinterpartijtje bij vermoed ik. Nog meer moties en nog meer tijdverspilling door eindeloos gewauwel over persoonlijke stokpaardjes.
Naam:
catrinus
Datum:
2 augustus 2023
Het siert Pieter dat hij zich niet in laat pakken door de glibberige (flexibele) draaikonterige mentaliteit van het CDA. Hun kiezers zijn die mentaliteit een beetje zat vermoed ik.
Het siert Pieter juist dat hij zich niet aan diezelfde mentaliteit overgeeft en de grote terugval van het CDA uitbuit. Hiermee geeft hij duidelijk aan uit een eerlijker hout (misschien wel echt christelijk) te zijn gesneden. Hopelijk blijft er zoals uit de peilingen blijkt, weinig over van het CDA. Het beste zou dan ook zijn voor Pieter om een eigen partij op te richten, maar dat zal een heel grote klus worden, ik wens hem sterkte en veel wijsheid. Vind maar eens genoeg oprechte politici.
Tijdens de toeslagenaffaire heb ik alleen Pieter en Renske Leyten gehoord - waar was de verdere steun toen uit de Kamer?
Naam:
Bet Weter
Datum:
30 juli 2023
In grote lijnen eens met Deis. Soms moet je over je eigen schaduw heen kunnen stappen. Het geval “functie elders” is m.i. in de media erg opgeblazen (er wordt van alles geroepen in besloten vergaderingen en dat moet Omtzigt ook beseffen).
Het getuigt niet van veel flexibiliteit denk ik als je daar zo in blijft hangen. Het is een prima kerel die in zijn controlerende rol uitstekend werk heeft verricht. Daar ligt zijn kracht. Hij lijkt me echter minder geschikt om de kar te gaan trekken bij een politieke partij. Hij is een fanatiek bijtertje maar niet echt een man van de verbindende oplossingen lijkt me. Weer aansluiten bij het CDA, na een welgemeende knieval van deze partij, lijkt me inderdaad het beste. Op meer partijen zitten we echt niet te wachten.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)