Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Exit Ouwehand?

In de strijd om de macht tussen het Bestuur van de Partij voor de Dieren en de fractieleider in de Tweede Kamer Ouwehand zal één verliezer in ieder geval de PvdD zijn. Kiezers hebben een hekel aan ruziënde partijen en daarom zullen o.a. 50Plus, Bij1, Forum voor Democratie, Ja21 en nu dus ook de PvdD veel minder stemmen vergaren op 22 november.
Ik betreur een mogelijk vertrek van Ouwehand niet, want ik vond en vind haar optreden al jarenlang beneden de maat. Met haar zeurderige klaagstem afgeven op het beleid maar daar weinig positiefs tegenover stellen.

Schrijver: O.U. Deis, 11 september 2023


Geplaatst in de categorie: politiek

3.4 met 9 stemmen 91Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
O.U. Deis
Datum:
14 september 2023
Ik heb vanavond veel tv-programma's mogen bekijken i.v.m. de strijd binnen de PvdD. Mijn voorlopige conclusie is dat het hier een voorbereide machtsgreep betreft van mevrouw Ouwehand die het bestuur - bestaande uit 7 gerenommeerde vrijwilligers van de partij - in een uitgebreide brief zwart heeft gemaakt om zelf de regie te kunnen gaan voeren. Als dit zo is dan heeft ze wetens en willens het risico genomen om de hele partij in diskrediet te brengen.
Ouwehand zou er goed aan doen alsnog te beseffen dat haar persoonlijke belang kleiner is dan het landelijke belang van haar partij.
Naam:
Richard Bahl
Datum:
12 september 2023
Te waarderen dat Deis de actualiteit volgt. Af en toe volgt hij of zij wel braaf wat de media schrijven. En knoopt daar soms een open deur aan vast. Hier wordt een oppositie rol als klagerig betiteld. En dan ook nog de koppeling met haar stem. Wat mij betreft geen sterke argumentatie. Ouwehand is goed en scherp in het debat. Ook al behoef je niet op haar partij te stemmen. Ik vermoed dat de oprichters van de partij een Messias complex hebben. En denken dat zij in alle verdergaande ontwikkelingen aan hun biodynamische wortels moeten vasthouden. Waarbij de interne democratie van die partij onder druk komt te staan. Mogelijk koesteren de oprichters inmiddels een meer sektarische partij structuur.
Deze kan verstikkend en onverdraagzaam werken en de partij kapot maken.
Naam:
Sir Joanan Rutgers
Datum:
12 september 2023
Haar partijprogramma is anders superpositief, zeker wat het milieu betreft. Toch heb ik haar ge-Xt dat het beter is om te gaan.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)