Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Oorlogsmisdaden voorkomen.

Er rust een dure plicht op bevriende landen van Israël (b.v. Amerika, Nederland, EG) Israël te weerhouden van het plegen van oorlogsmisdaden.

Schrijver: Wim de Wijs, 14 oktober 2023


Geplaatst in de categorie: oorlog

3.7 met 12 stemmen 126



Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Bet Weter
Datum:
16 oktober 2023
Weer “disproportioneel” reageren van Israël. Het komt altijd weer (te makkelijk m.i.) voorbij.
Stel je voor dat Israël “proportioneel” zou reageren. Dat alleen al zou betekenen dat duizenden raketten worden afgevuurd met het doel zoveel mogelijk mensen te doden. Dat betekent de grens met Gaza oversteken en willekeurig iedereen die je voor de voeten komt afslachten. Zo bekeken houden ze zich juist behoorlijk in.

Het “onmenselijke zware” zoals jij het noemt wordt grotendeels door hun “onmenselijke” leiders veroorzaakt m.i. Triest genoeg voor onschuldige Palestijnen inderdaad.
Wie wint zaait zal storm oogsten geldt evenzeer andersom. Ik ken er nog één. Actie geeft reactie. Keer je bewering ook eens om:

“Er rust een dure plicht op de vrienden van Hamas (b.v. Iran, Libanon. Hezbollah etc) Hamas te weerhouden van het plegen van oorlogsmisdaden”.

Niets dan hoongelach van die kant zal je deel zijn. Oorlogsmisdaden plegen is juist de intentie.

Ja Israël kan ook “disproportioneel” achterover gaan zitten en niets doen. Wat het gevolg daarvan is laat zich raden.
We mogen er dan verschillend tegenaan kijken maar verschillende invalshoeken wijzen hier wel naar hetzelfde punt denk ik. Vrede in de regio.
Naam:
Wim de Wijs
Datum:
16 oktober 2023
Ik denk hierbij alleen aan het lot van onschuldige Palestijnse bewoners van de Gazastrook, die het toch al zo onmenselijk zwaar hebben in dit geïsoleerde stukje land. Bovendien ben ik bang dat - als Israël weer disproportioneel toeslaat met minachting van het Internationaal erkende oorlogsrecht - het uiteindelijk (mogelijk na decennia) geconfronteerd zal worden met zware vergeldingsacties. Wie wind zaait, zal storm oogsten.
Naam:
Bet Weter
Datum:
14 oktober 2023
Ja inderdaad Wim. Maar of Hamas daar blij mee is?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)