Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Jodenster helaas schaamteloos misbruikt

Het demonstratief opplakken van de Jodenster op zijn revers door de Israëlische VN-ambassadeur Gilad Erdan tijdens zijn redevoering van de VN getuigt in mijn visie en volgens mijn gevoel van een diepgaand gebrek aan respect voor het lot van de miljoenen machteloze slachtoffers van de Holocaust, wier meer dan tragische lot niet te omvatten is.
De strijd van de militair superieure Israëliërs onder leiding van de uiterst strijdbare Netanyahu tegen Hamas mag daarmee op geen enkele wijze vergeleken worden.
De eenheidsregering van Israël dient deze ambassadeur terug te roepen en te ontslaan.

Schrijver: Wim de Wijs
Inzender: Redactie, 31 oktober 2023


Geplaatst in de categorie: moraal

3.7 met 6 stemmen 58



Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Bet Weter
Datum:
1 november 2023
Binnen het geheel van het conflict vind ik dat opspelden van de Jodenster nou niet bepaald zo´n belangrijk item Wim. Of het ongepast was of is kan ik moeilijk beoordelen. Emoties spelen hier een grote rol denk ik. De VN die keer op keer resoluties tegen Israël (een veelvoud meer dan tegen alle andere landen samen en dit al jarenlang) aanneemt maar Hamas om de “slachting” niet wil of kan veroordelen, en daar ging het hierom, roept uiteraard vraagtekens en argwaan op tegen het instituut VN. Ik kan me goed voorstellen dat de angst voor “kristalnachten” wederom sterk aanwezig is gezien het huidige sentiment in vele samenlevingen. Een statement als “nooit meer” is dan snel gemaakt. De geschiedenis zal het leren.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)