Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Thomas Gillis: Israël moet juridisch vervolgd worden.

Ik ben het eens met Thomas Gillis, advocaat internationaal strafrecht in Gent én bij het Internationaal Strafhof in Den Haag.
Gillis stelt dat het laf is burgers, die het ongeluk hebben in Gaza te zijn geboren, vanuit de lucht te bombarderen. Hij meent dat Israël zich schuldig maakt aan oorlogsmisdaden, waarvoor het juridisch vervolgd moet worden. Tenzij we een wereld van straffeloosheid willen...

Schrijver: Wim de Wijs, 10 december 2023


Geplaatst in de categorie: misdaad

4.0 met 2 stemmen 80Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Sir Joanan Rutgers
Datum:
10 december 2023
Een nette oorlog bestaat niet. Beide kampen vermoorden andere mensen. Juridische vervolging komt altijd te laat en is in die zin zinloos. Karmisch bewustzijn kan moordenaars tot inzicht en ommekeer brengen. Het pacifisme is de beste oplossing voor dodelijke conflicten. Luister nog eens naar 'War' van Bruce Springsteen. Al die naargeestige oorlogszuchtigen lenen zich helaas niet voor psycho-analyse, omdat ze niet willen en kunnen meewerken. Ze zijn ongeneeslijk krankzinnig en juist die hanteren wapens. De wereld wordt door verblinde krankzinnigen met absurde vijandsdenkbeelden geregeert.
Naam:
Bet Weter
Datum:
10 december 2023
Ik denk dan zal ik weer reageren? Een zekere vermoeidheid en onmacht maakt zich onderhand van mij meester. Maar toch het moet maar weer. Niets zeggen is ook geen optie.

De jurist Thomas Gilles rechtvaardigt zijn bewering door de aanname dat Israël “genocide” (daar is ie weer) pleegt op de bevolking in Gaza maak ik op uit het bewuste artikel.
Als jurist kan hij dan blijkbaar bijna niet anders om de oorlogsactiviteiten van Israël als zodanig te interpreteren. Genocide wordt in het VN-Verdrag en in artikel 6 van het Verdrag van Rome tot oprichting van het Internationaal Strafhof gedefinieerd als "de intentie om een nationale, etnische, raciale of religieuze groep als dusdanig te vernietigen".

Blijkbaar wil Israël dus ruim 2 miljoen Gazanen uitmoorden in zijn visie. Johan Derksen denk daar net zo over dus zal het wel zo zijn.

Is dit ironisch bedoeld? Welk land dat genocide beoogt, gaat gevechtspauzes met de vijand aan en laat hulpgoederen toe? Welk land in oorlog vermeldt waar de bommen gaan neerkomen?

Hoe harder er “genocide” geroepen wordt hoe meer Hamas gesterkt wordt om zijn verderfelijke activiteiten (gijzelingen vrouwen en kinderen, doden eigen bevolking) vol te houden en door te zetten. De wereld denkt wel met ze mee en de roep om harder op te treden tegen Israël zwelt meer en meer aan zolang het gewapende conflict in stand blijft. Er is maar één die hier voordeel bij heeft en dat is Hamas. Gretig wordt het aantal doden (vrouwen en kinderen eerst) door de PA iedere dag gemeld aan de wereld en net zo gretig worden die niet te verifiëren berichten door nieuwszenders, met uiteraard eenzijdig ondersteunende beelden (want 1 beeld zegt meer dan 1000 woorden), aan u verkocht. Mede de NOS speelt in de berichtgeving een zeer kwalijk en polariserend spel mijns inziens. Maar ja wat kan je verwachten van een hoofredactrice die in een warrig betoog op de radio verkondigt dat elke terrorist toch ook een vrijheidsstrijder is.

Moet je trouwens het hele Midden-Oosten (en een groot deel van de rest van de wereld) niet voor het Internationale Gerechtshof slepen. Maar nee: een wereld van straffeloosheid bestrijden we door Israël aan te klagen.

Na “laf” komt trouwens ”laffer” en” lafst”. Om met Freek de Jonge te spreken: “Maak het verhaal verder zelf af en kleur de plaatjes.”

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)