Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Zorgwekkende ontwikkelingen in het Midden-Oosten

Twee zorgwekkende berichten uit het Midden-Oosten:

1. Israël heeft de ambassade (!) van Iran plat gebombeerd in Syrië (!).
2. De Israëlische premier wil de zender Al Jazeera in de ban doen.

Gevolg van 1: niet alleen vallen er 8 doden zonder vorm van proces, maar ook de wereldwijde bescherming van ambassades wordt aangetast.
Gevolg van 2: de persvrijheid - zo belangrijk voor democratieën - wordt aan banden gelegd.

Zowel actie 1 als voornemen 2 lijken me niet de vrede in het Missen Oosten dichterbij te brengen.

Schrijver: O.U. Deis, 2 april 2024


Geplaatst in de categorie: oorlog

5.0 met 3 stemmen 45Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Bet Weter
Datum:
2 april 2024
Beste Deis,

Vrede in het Midden-Oosten kan je op korte termijn wel vergeten m.i. of het moet zich zo ontwikkelen dat de anti Israëlische krachten (Iran, Hezbollah, Hamas etc.) hun vernietigende standpunten tegen Israël drastisch wijzigen, hetgeen ik niet zie gebeuren.
Verder vind ik dat je punt 1 te stellig is:
Israël beweert dat het getroffen gebouw geen diplomatieke status had...het is maar wie je gelooft? Bovendien wat doet de top van de Revolutionaire Garde van Iran in dat gebouw? Een beetje vreemd nietwaar. Natuurlijk kan je Al Jazeera op hun blauwe (nou ja bruine) ogen geloven maar dat maakt het nog niet tot waarheid. Ja zonder proces geliquideerd…zo gaat dat soms in een oorlogssituatie om erger te voorkomen.
Op je punt 2 is ook wel iets af te dingen m.i. Persvrijheid is belangrijk vind ik ook. Ik denk persoonlijk echter dat de berichtgeving over Israël van Al Jazeera (mede ingefluisterd door Hamas en Pa) een ondermijnende invloed hebben op de situatie in de regio. Laat ik het zo zeggen: de berichtgeving van de Israëlische regering is denk ik voor 75% betrouwbaar maar die van Al Jazeera voor hooguit 30%. De Al Jazeera berichtgeving wordt echter doorgaans als zoete koek geslikt door de westerse media als zijnde betrouwbaar en wordt ongecensureerd ons veelal als “waarheid” voorgeschoteld. Vooral de NOS heeft daar een handje van m.i. Het waarom is mij totaal onduidelijk. De propagandamachine moet blijkbaar op volle toeren draaien.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)