Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Bosma geschikt als premierskandidaat?

Misschien is Drs. Martin Bosma wel een geschikte premierskandidaat.
Hij is PVV-er in hart en nieren, is een goed van de tongriem gesneden parlementariër met jarenlange ervaring, is een uitstekende Tweede Kamer-voorzitter, heeft Wilders nog nooit laten vallen, heeft een (extreem)rechts imago dat naadloos past bij het beoogde kabinet.
Ook zijn opleiding (studeerde Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam) staat er borg voor dat hij van de hoed en de rand weet.
(Dat er een nieuwe Kamervoorzitter gekozen zal moeten worden lijkt me geen enkel bezwaar te vormen).

Schrijver: O.U. Deis, 21 mei 2024


Geplaatst in de categorie: politiek

3.3 met 7 stemmen 88Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Lord Wanhoop
Datum:
21 mei 2024
Met zeker de helft van Deis' nader commentaar ben ik het eens. Zij het, dat Deis het nog aardig diplomatiek formuleert. Ik weet hoe democratie werkt. Neemt niet weg dat een groot deel van het volk niet op deze solopartij heeft gestemd. Met ook nog het gegeven dat deze solist geen democratisch georganiseerde partij kent. En om dan toch de zogenaamde wil van het volk recht te doen? Om het dan gewoon maar waar te maken? Dat zou niet moeten kunnen. En ik wil er ook niet op hopen.
Naam:
O.U. Deis
Datum:
21 mei 2024
Deis is bloedserieus.
Hij vindt dat een persoon van de PVV aan het hoofd moet staan van een PVV-regering.
Het kiezersvolk heeft de eenmanspartij van Wilders op het schild geheven en nu moet die partij het gaan waarmaken. Zo hoort het in een parlementaire democratie.
Dat Deis niet bijster enthousiast is over dit experiment; dat doet er dan even niet toe. Hij heeft moeite met het democratische gehalte van de PVV (eenmanspartij van een veroordeelde partijleider), hij heeft moeite met de coalitiepartners van de PVV (ziet b.v. de partijleider van de VVD als een lichtgewicht) en beschouwt het regeerakkoord als een niet adequaat samenhangende optelsom van wensen.
Naam:
Lord Wanhoop
Datum:
21 mei 2024
Wederom een overdadig doordachte bewering van denker Deis, die bij de positieve kwalificaties over Bosma allerlei oordelen en uitspraken van Bosma die knellen in een rechtsstaat maar even vergeet.
De vlotte babbel en het alerte voorzitten van de Tweede Kamer is de enorme doek voor dat type bloeden. Het wegpoetsen door Deis van de realiteit in dit type beweringen is opvallend. Tenzij hij (Deis) het ironisch bedoelt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)