Inloggen
voeg je column toe

Columns over individu

Kiezen

Ik lees over een 'Choicemakersfestival' in Nijmegen. Schrijf het in mijn agenda en ga verder met waar ik mee bezig was. Dat ik niets van het leven wil missen, is de laatste tijd extreem. Heb geen schoon kopje meer in de kast staan. Mijn 'things to do lijst' schuif ik iedere week door. Ik ben ouderwets vermoeid. Het aantal keren dat ik gemediteerd heb dit jaar, is op de vingers van één hand te tellen.

Maandagavond laat. Het festival is over zes dagen. Waar heb ik eigenlijk 'Ja' tegen gezegd? Ik scrol door de website. Ben onder de indruk. Lees het blog eerst want ik ga graag op in stukjes van schrijvers. En zo is het alweer té laat. Dinsdag zie ik dat er vier rondes zijn waarin je kunt kiezen uit sessies. Er wordt geadviseerd maximaal drie maal deel te nemen. Het festival heeft immers zoveel meer te bieden. Denk even dat ik dat zelf wel uitmaak. Het gaat tenslotte om keuzes. Vervolgens lees ik wat iedere coach biedt. Zie dat er eentje al is volgeboekt. Dat maakt kiezen makkelijker. Of heb ik door mijn gedrag de hoofdprijs laten gaan? Op mijn blocnote prijken vier namen. En drie op de reservelijst.

Woensdag zijn al drie sessies volgeboekt. Gelukkig niet die op mijn kladje. Ik denk ineens aan een uitspraak van mijn maatje: 'waar je de meeste weerstand voelt, heb je het meeste te leren.' Moet ik mijn aandacht wellicht op andere coaches richten? Ik bekijk de websites van mijn zeven namen. Mijn favoriet blijft mijn favoriet. Twee sites zijn nog in aanbouw. Eentje spreekt me niet aan. Er ontstaat een nieuwe top vier. Puur op gevoel. Twee ervan zijn helaas nu gelijktijdig in de vierde ronde. Ik hak en ben trots. Mijn drie namen zijn bekend.

Donderdag slaat de twijfel toe. Toch nog die ene vierde naam erbij? Of eentje vervangen door iemand waar me de haren van overeind gaan staan? Eerst maar zien of er nog wel iets te kiezen is als ik thuis ben. (Ja, ik heb geen iPhone, een bewuste keuze)

Met een pan soep op schoot, bestel ik mijn entreebewijs. Ik moet zo weer weg. Reserveer de sessies. Mijn nummer drie is uitverkocht. Ik zeg tegen mezelf dat het zo moet zijn. Je krijgt tenslotte niet wat je wilt, maar dat wat je nodig hebt. Als ik zie dat de bevestigingen binnenstromen in mijn mailbox, borrelt mijn energie omhoog. Ik heb er zin in. Had er tenslotte zelf al een meerdaags festival van gemaakt.


Zie ook: http://www.reneturk.nl

Schrijver: René Turk, 7 maart 2015


Geplaatst in de categorie: individu

4.0 met 2 stemmen 407



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)