Inloggen
voeg je column toe

Columns over werk

Werkverschaffing!

De laatste maanden ben ik op zoek naar een nieuwe baan. Eén van de manieren om dat te bereiken is je cv op een aantal vacaturesites plaatsen. Rustig achteroverleunen en wachten totdat ze bellen met de mooiste baanaanbiedingen. Voor Hollywoodster, superheld of op zijn minst een directeursbaan met een leaseauto van de zaak en een riante bonus elk jaar.

De laatste maanden denk ik bij een gemist gesprek daarom niet ‘ze willen iets van me...waarschijnlijk geld’ maar ‘ze hebben iets te bieden...waarschijnlijk geld!’ Dus bel ik elk gemist gesprek keurig terug. Zoals vorige week een keer. En jawel, het plaatselijke uitzendbureau. Medewerker A.: ‘Dat was mijn collega. Ik verbind je door.’
Medewerker B.: ‘Dat was eigenlijk medewerker C. Ze is er nu niet. Ze belt je straks even terug.’
Later die middag. C. ‘Je cv gezien op werk.nl en we hebben een paar mooie vacatures voor je. We doen altijd eerst een face to face intakegesprek. Kom eens langs.’

Ik maak een afspraak met haar en twee dagen later wandel ik met een schoon overhemd binnen. Voor een intakegesprek...met medewerker D. Ze neemt uitvoerig mijn cv door, noteert een referentie en schetst daarna twee vacatures. Waarvan er één mij echt goed klinkt! ‘Maar C. beheert die dossiers. Ze is er nu niet. Voor meer informatie belt ze je maandag even terug.’ Maandagmiddag mis ik weer een gesprek met C. Omdat ik toevallig op dat moment in een sollicitatiegesprek zit voor een andere baan.

Dinsdagochtend bel ik terug. En krijg B. aan de lijn. C was er weer niet, maar ze ging even navraag doen bij D. Na een paar minuten wachtmuziek komt B. terug aan de lijn. ‘C. heeft gisteren voor de twee vacatures even gebeld, maar beide bedrijven zijn op het moment toch niet op zoek naar een nieuwe medewerker.’ Toch bedankt. Bij het ophangen (van de telefoon!) bedenk ik me dat dit toch wel een goed uitzendbureau is voor werkverschaffing. Niet zozeer voor mij en anderen, maar wel voor de eigen medewerkers.

Schrijver: Nico Vinkenman, 20 mei 2018


Geplaatst in de categorie: werk

4.3 met 6 stemmen 285Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)