Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2006, week 46

Open brief aan de zwevende kiezer

dagcolumn
4.1 met 18 stemmen 880
Beste zwevende kiezer,
Bij voorbaat onze verontschuldigingen, dat wij ons zo direct tot u wenden, maar het moet nu even. U maakt namelijk het verschil op 22 november a.s. bij de verkiezingen en u bent met velen, wel 50% van het kiezersvolk. Het moet ook niet gekker worden. We vinden dat u nu lang genoeg hebt gezweefd, kom terug op aarde en maak een keuze. Dan weten wij ook waar we aan toe zijn, want zo kunnen wij niet werken. Wij zijn altijd erg duidelijk geweest naar u toe, u hebt ons nooit op…

Vakantie in eigen huis

dagcolumn
1.7 met 15 stemmen 1.281
Bij onze afgelopen vakantie besloten we om het idee van vakantie in eigen land heel letterlijk te nemen en vakantie te gaan vieren in ons eigen huis. Het grote voordeel is dat je niet hoeft in te pakken en niet urenlang van te voren op een vliegveld hoeft te zijn. Je bent gewoon meteen op je bestemming. Het nadeel is natuurlijk dat je in je eigen huis bent en dat het makkelijk een gewone week kan worden.
Om toch een echt vakantiegevoel te creëren hadden we een aantal afspraken gemaakt: geen…

Bodies the Exhibition

dagcolumn
3.2 met 5 stemmen 1.245
Steeds meer opiniemakers krijgen lucht van de lijkenexpositie in de beurs van Berlage.
Kranten en websites buitelen over elkaar heen in hun berichtgeving. Docent ethica Rob van Gerwen en hoogleraar reformatorische wijsbegeerte Gerrit Glas beleven hun fifteen minutes of fame als pleitbezorgers van de goede moraal.
De expositie behelst geconserveerde en geprepareerde lijken die onder meer in een voetballende pose en een dirigerende pose te zien zijn.
De lijken zouden van ongeïdentificeerde…
Ko de Laat15 november 2006Lees meer…

GROENE RAPPORTCIJFERS VOOR POLITIEKE PARTIJEN

dagcolumn
3.0 met 2 stemmen 669
Vier politieke partijen halen een goed rapportcijfer als hun programma’s worden bekeken op natuur-, milieu- en diervriendelijkheid. Twee komen op een voldoende en de zes overige hebben duidelijk een onvoldoende. Op verzoek van het radioprogramma Vroege Vogels hebben acht grote groene organisaties de verkiezingsprogramma’s van de partijen onderzocht en van een cijfer voorzien.
GroenLinks scoort het hoogst met een 7,8; Lijst Vijf Fortuyn sluit de rij met 2,2.
Opvallend vind ik het lage…

PPBBS

dagcolumn
3.6 met 19 stemmen 819
Ik kreeg zojuist de Kandidatenlijsten binnen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal op woensdag 22 november 2006.
Ik tel 19 lijsten te beginnen met het CDA onder Balkenende en eindigende met het ABC onder Ad Bos.
Lijst 14 heeft geen titel: die zal toch niet van allesbeterweter Johan Cruijff zijn?
Lijst 11 neemt de dieren in bescherming.…
Dagschrijver12 november 2006Lees meer…