Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2006, week 47

Stemmingen

dagcolumn
4.2 met 11 stemmen 764
Den Haag, 23 november 2006
Deze uitslag is een geweldig resultaat, de kiezer heeft duidelijk aangegeven dat zij willen dat wij ons beleid voortzetten. We hebben een groot compliment gekregen van de kiezer, het is tijd voor verandering. Wij hebben gewonnen!!! De kiezer heeft ons niet in de steek gelaten. Het land heeft laten zien dat men vertrouwen in ons heeft. We hebben de peilingen verslagen! De kiezer heeft gekozen, nu zullen wij het waarmaken. We zullen de koningin adviseren om een…

Macht en onmacht

dagcolumn
3.5 met 4 stemmen 673
En natuurlijk kwam ook bij mij de Partij voor de Dieren eruit in de Stemwijzer. De prijs voor de meest pakkende reclamespot krijgen ze in elk geval (Kasper van Kootens 'De onnnnnnnmacht van een dier...'), maar of ik er ook mijn stem aan kwijtwilde, dat dacht ik toch van niet. Na de rechtszaak van de ontwerper van de (stoelen van de) Tweede Kamer die geld wil zien voor de campagnefoto met de kat die zijn klauwen in een regeringszetel heeft gezet, is het sowieso nog maar de vraag hoeveel er van…

Freek

dagcolumn
2.8 met 5 stemmen 1.323
Natuurlijk is het al jaren in om te zeggen dat Freek de Jonge uit is.
Er zijn inmiddels ook zoveel cabaretiers die op maat gesneden zijn voor mensen die de intelligentie missen om Freek de Jonge te kunnen volgen.
Gelukkig ben ik altijd op zoek naar dingen die goed zijn in plaats van naar dingen die in zijn, dus ga ik zo nu en dan onbeschroomd naar Freek kijken. Ongeacht wat de kleinkunstpolitie daarvan vindt.
Gisteren zat ik in Breda bij zijn verkiezingsconference De Stemming, die tevens live…
Ko de Laat22 november 2006Lees meer…

ZEN EN DE KUNST VAN POLITIEK BEDRIJVEN

dagcolumn
3.3 met 7 stemmen 659
Wat de lijsttrekkers zeggen in verkiezingstijd interesseert me niet.
Wat ze níet zeggen interesseert me veel meer.
Waarom durven ze (kamerbreed) de hypotheekrente niet ter discussie te stellen, terwijl ze allemaal weten dat dat onontkoombaar is? Omdat huizenbezitters niet alleen behoudende burgers zijn, maar ook trouwe kiezers.
Waarom durven ze de superrijken niet aan te pakken? Omdat ze bang zijn dat die mensen (met hun geld) naar het buitenland vertrekken.…

Wat bekt het best?

dagcolumn
4.2 met 11 stemmen 717
In deze tijd van de campagne van de oppervlakkigheid (een succes voor het gelikte team rond Prof. Balkenende) kom ik met een lijstje van kabinetten.
Uitgangspunt zijn de Kandidatenlijsten voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal op woensdag 22 november 2006.
Ik tel 19 lijsten te beginnen met het CDA onder Balkenende en eindigende met lijst 19 ABC onder Ad Bos.
Een aantal (on)mogelijke kabinetten heb ik op een rijtje gezet.…
Dagschrijver19 november 2006Lees meer…