Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2006, week 48

Dokkum

dagcolumn
4.2 met 10 stemmen 914
Dokkum, dat is sinds jaar en dag hét keerpunt in de Elfstedentocht: als je als eerste in Dokkum hebt afgestempeld, dan is de eindzege vrijwel zeker een feit. Bij ons in Friesland is er een gezegde voor alles boven Dokkum: daar is de wereld dichtgeplakt met krantenpapier.
Aan de andere kant, één van mijn favoriete drankjes is: Dokkumer kofje, zoiets als Irish Coffee, maar dan met Beerenburger in plaats van whisky. Een groot deel van mijn familie (van mijn moederskant) is afkomstig uit de…

Veranderen moet je doen

dagcolumn
1.8 met 12 stemmen 3.568
Afgelopen vrijdag was ik bij een lezing van Ben Tiggelaar over zijn nieuwe boek Vol in balans. Ben Tiggelaar is een van mijn favoriete managementauteurs. Hij schrijft namelijk als een van de weinigen niet alleen over wat je moet veranderen, maar ook over hoe je dat kunt bereiken. Hij geeft echt praktische adviezen waar ik wat aan heb.
Ik ken zijn andere boeken al, maar ik werd toch weer geïnspireerd. Eén ding sprong er voor mij uit: veranderingen bereik je door het te doen. Als ik het zo…

De x-factor van Fransje

dagcolumn
2.0 met 7 stemmen 1.208
Misschien komt het vermaledijde modewoord x-factor het dichtst in de buurt als je het geheim van Frans Bauer wilt omschrijven.
Iedereen gunt het hem zo graag. Zelfs als je niet van zijn muziek houdt gun je hem alles. Je bent zelfs genegen om zijn muziek toch een beetje leuk te vinden.
Ook nu heeft iedereen met hem te doen. Geen mens die Fransje Bauer van krokodillentranen beticht wanneer hij huilt.
Iedereen weet echter ook dat die poliep op zijn stembanden in wezen een goudmijn is. Want het…
Ko de Laat29 november 2006Lees meer…

An Inconvenient Truth behind the Dikes.

dagcolumn
3.2 met 5 stemmen 944
Woensdag 22 november 2006: Tweede Kamerverkiezingen.
Het ging om AOW, hypotheekaftrek, voedselbanken, veiligheid, hoofddoekjes, normen en waarden en nog een heleboel andere Nederlandse wereldproblemen.
Zaterdag 25 november 2006: middagtemperatuur 18 graden.
Ik zag mensen op terrasjes zitten toen ik, met mijn jas open, door de stad liep.…

Kan de SP weigeren?

dagcolumn
3.4 met 15 stemmen 731
Temidden van de overlopers die na iedere verkiezing opduiken (het z.g. 'bandwagon-effect') heeft Marcel van Dam, oud-staatssecretaris (PvdA), aangekondigd de PvdA te verruilen voor de SP. Tel uit je winst, SP!
Ossenaar Jan Marijnissen zou een os zijn als hij deze ongekroonde koning van de drogredenering in zijn gelederen zou toelaten.
Ik verdenk Van Dam niet van abjecte denkbeelden maar wel van extreme gevoelens van zelfingenomenheid waarbij het belang van zijn groep in de donkere schaduw staat…
Dagschrijver26 november 2006Lees meer…