Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2006, week 50

Er is post!

dagcolumn
4.2 met 12 stemmen 869
Nee, dit stukje gaat niet over brieven aan de Tweede Kamer. Daar hebt u, net als ik, waarschijnlijk allang uw buik van vol…! Want in Den Haag heeft men TNT Post BV niet nodig om brieven te verzenden, die worden meteen voorgelezen voor de verzamelde parlementaire pers. Daar valt voor de nazaten van Tante Pos absoluut geen eer aan te behalen. Nee, brieven schrijven, dat kunnen ze misschien wel daar in Den Haag, maar ze gewoon ook nog in een brievenbus stoppen, dat is blijkbaar te veel…

Geld maakt niet gelukkig

dagcolumn
1.8 met 10 stemmen 769
De mens is een sociaal wezen. We hebben elkaar nodig om te kunnen overleven. Wat blijkt nu uit onderzoek van psychologen aan de universiteit van Minnesota? Als we alleen maar aan geld denken worden we individualistischer en zijn we minder geneigd hulp te vragen en ook om hulp te geven. We gaan ook eerder dingen alleen doen in plaats van met een groep.
Hiervoor is het niet eens nodig dat we echt geld hebben. Het is al genoeg als we aan geld moeten denken, bijvoorbeeld doordat een puzzel hebben…

Hoofdje-wrijven

dagcolumn
3.0 met 4 stemmen 678
Natuurlijk heeft het iets lachwekkends, de berichtgeving rond een vierjarige kleuter in het Amerikaanse Waco, die door zijn school geschorst is wegens seksuele intimidatie. En natuurlijk begrijpen wij het commentaar van de vader die zich afvraagt of de wereld gek geworden is.
De berichtgeving was op de meeste websites vrij summier: de kleuter zou een onderwijsassistente hebben omhelsd en daarbij een borst hebben geraakt.
Op nu.nl werd iets meer bekend gemaakt over de aantijging: de kleuter had…
Ko de Laat13 december 2006Lees meer…

KERSTMUZAK

dagcolumn
2.9 met 7 stemmen 833
Af en toe moet je naar de supermarkt om boodschappen te doen. En soms moet je naar de HEMA, of een ander warenhuis, omdat je sokken nodig hebt. Gedurende de rest van het jaar is dat een doodgewone routine. Maar in deze donkere dagen voor kerstmis is dat een kwelling. Amper heb je de afgezaagde sinterklaasdeuntjes overleefd of de kerstengeltjes druipen uit het plafond. Soms heeft het een religieuze klank maar meestal klinkt het gewoon kitscherig Amerikaans.
Als het kerstfeest al ooit een…

Voor een betere en socialere wereld anno 2006

dagcolumn
4.2 met 13 stemmen 1.341
VOLKSKRANT-bijlage 9 december 2006:
pag. 2: CD’s Rita Reys € 55,--
pag. 3: Plastic tas Coco’s Cabas € 800…
Dagschrijver10 december 2006Lees meer…